Kuinka korjaan PhorestPay-maksupäätteellä tehtyjä maksuja?

Tämä artikkeli kertoo, kuinka voit korjata ja muokata PhorestPay-maksupäätteellä tehtyjä maksutapahtumia (esim. palvelun vaihtaminen)

Palvelun vaihtaminen samanhintaiseen palveluun

Jos sinun pitää vaihtaa maksettu palvelu johonkin toiseen samanhintaiseen palveluun, seuraa näitä ohjeita.

Mene Hallinta > Kassa, ja etsi oikea maksutapahtuma. Klikkaa maksutapahtumaa kerran > Klikkaa Palautus

Jos sinun pitää vaihtaa työntekijää, valitse se ennen uuden palvelun lisäämistä kohdasta Työntekijät. Tämän jälkeen voit lisätä maksutapahtumaan uuden palvelun kohdasta Palvelut.

Vanha palvelu näkyy miinus-merkkisenä, ja uusi palvelu normaalisti (katso kuva). Koska kyseessä on samanhintainen palvelu, kokonaissummaksi tulee 0,00€ ja asiakkaan ei tarvitse käyttää korttiaan maksupäätteessä uudestaan.

Lopuksi, paina Maksa. Järjestelmä ilmoittaa, että vaihtorahan summa on 0,00€.

Palvelun vaihtaminen edullisempaan palveluun

Jos maksettu palvelu pitää vaihtaa edullisempaan palveluun, asiakkaalle tulee tehdä hyvitys. Tehdäksesi maksutapahtuman korjauksen sekä hyvityksen, seuraa näitä ohjeita.

Mene Hallinta > Kassa, ja etsi oikea maksutapahtuma. Klikkaa maksutapahtumaa kerran > Klikkaa Palautus

Jos sinun pitää vaihtaa työntekijää, valitse se ennen uuden palvelun lisäämistä kohdasta Työntekijät. Tämän jälkeen voit lisätä maksutapahtumaan uuden palvelun kohdasta Palvelut.

Lisättyäsi uuden palvelun, kokonaissumma muuttuu punaiseksi ja näkyy miinus-merkkisenä (katso kuva). Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaalle pitää antaa hyvitys.

Paina Maksa suorittaaksesi uuden maksutapahtuman.

Hyvitys palvelun vaihtamisesta tulee tehdä Käteinen-maksutavalla.

Käytä Laskin-kuvaketta lisätäksesi hyvitettävän summan. Huom: sisällytä miinus-merkki!

Tämän jälkeen Jäljellä-kohta muuttuu vihreäksi ja summana on 0,00€, ja Maksa-painike aktivoituu.

Paina Maksa ja hyvitä annettu summa asiakkaalle käteisellä.

Palvelun vaihtaminen kalliimpaan palveluun

Jos uuden palvelun hinta on kalliimpi kuin aiemman, asiakkaan pitää maksaa näiden hintojen erotus.

Mene Hallinta > Kassa, ja etsi oikea maksutapahtuma. Klikkaa maksutapahtumaa kerran > Klikkaa Palautus

Jos sinun pitää vaihtaa työntekijää, valitse se ennen uuden palvelun lisäämistä kohdasta Työntekijät. Tämän jälkeen voit lisätä maksutapahtumaan uuden palvelun kohdasta Palvelut.

Lisättyäsi uuden palvelun, kokonaissummaksi tulee palveluiden erotus (katso kuva).

Klikkaa Maksa

Maksutapahtuma suoritetaan normaalisti haluamallanne maksutavalla. Laita jäljellä oleva summa halutun maksutavan kohdalle (esim. Luottokortti) käyttämällä sen vieressä olevaa Laskin-kuvaketta.

Kun koko summa on lisätty, Maksa-painike aktivoituu. Klikkaa Maksa suorittaaksesi maksutapahtuman loppuun.