Miten luon ja lähetän sähköpostikampanjan?

Tässä artikkelissa näytetään, miten voit luoda uuden sähköpostimarkkinointikampanjan lähetettäväksi asiakkaillesi.

Asteittainen ohje

Klikkaa Markkinointi-välilehteä ja klikkaa Kampanjalista -> Kirjoita sähköposti.

Valitse valmiiksi luotu viestipohja (säännöllisesti päivitetty Phorestin toimesta) tai klikkaa Luo tyhjä sähköposti aloittaaksesi tyhjältä pohjalta

Klikkaa Sähköpostin aihe luodaksesi otsikon, jonka asiakkaat näkevät sähköpostissaan. Voit myös lisätä emojeita tai käyttää Personoi-painiketta lisätäksesi asiakkaan etunimen, työntekijän etunimen tai liikkeen nimen.

Seuraavaksi klikkaa kohtaa, jossa lukee Klikkaa tästä lisätäksesi tekstiä... aloittaaksesi sisällön lisäämisen kampanjaasi. Voit käyttää lisäasetuksia lisätäksesi erilaista muotoilua sisältöösi, kuten personointia, emojeita, fontteja ja paljon muuta.

Osioiden lisääminen

Sähköpostikampanjasi voidaan jakaa osiin, joihin voit lisätä enemmän sisältöä kuten kuvia, GIFejä, painikkeita nettiajanvaraukseen tai Verkkokauppaan, videolinkkejä ja muuta.

Lisätäksesi uuden osion, klikkaa nykyisen osion alapuolella olevaa +-painiketta tai paina Takaisin valintoihin -painiketta palataksesi valikkoon ja valitse haluamasi sisältö.

Sisällön lisääminen (kuvat, GIFit, painikkeet/linkit, videot jne.)

Sähköpostiin voidaan lisätä monia erilaisia sisältöjä. Klikkaa alla olevia osioita laajentaaksesi ja saadaksesi lisätietoja eri sisällöistä 👇

Lisää kuva tai GIF

Klikkaamalla Kuva voit lisätä kuvan sähköpostiisi. Voit valita ilmaisista kuvista, ladata oman kuvan, valita kuvan Portfoliostasi, joka on linkitetty portfolioosi Phorest Go -sovelluksessa, tai valita kuvan Tuotteesta Verkkokaupastasi.

Jos olet kiinnostunut käyttämään kehittynyttä kuvanmuokkaustyökalua, suosittelemme tutustumaan kattavaan oppaaseen täältä.

Jos haluat lisätä GIF-tiedoston (liikkuva/animoitu kuva), voit joko kopioda ja liittää GIF-tiedoston tekstilaatikkoon tai ladata sen kuvana Omat kuvani -osioon.

Vain .gif-muotoa tuetaan. Muita yleisiä GIF-tyyppisiä muotoja, kuten .webp, .svg jne., ei voi ladata.

Lisää tekstilaatikko

Voit käyttää Tekstilaatikko -ominaisuutta lisätäksesi tekstiä eri osioihin sähköpostissasi.

Lisää kuva ja teksti

Käytä Kuva & Teksti -ominaisuutta lisätäksesi sekä kuva- että tekstilaatikko-ominaisuudet yhdistettynä!

Lisää painike (Ajanvarauslinkki, Verkkokaupan linkki jne.)

Voit käyttää Painike -ominaisuutta lisätäksesi linkin nettiajanvaraukseesi, verkkokauppaasi, tiettyyn palveluun verkossa ja paljon muuta!

Lisää jakaja

Voit käyttää Jakaja -ominaisuutta erottamaan sisältöä paremmin sähköpostissasi.

Lisää video

Voit käyttää Video-ominaisuutta liittääksesi linkin Youtube-videoon.

Jos liität Youtube Shorts-videon, varmista, että muokkaat videon URL-osoitetta muuttamalla lyhytlinkin videoksi. Tee tämä muuttamalla shorts/ muotoon watch?v= videon URL-osoitteessa. Esimerkiksi youtube.com/shorts/phorest muuttuisi muotoon youtube.com/watch?v=phorest

Huom: Jos Liitä-painiketta ei näy, varmista että olet päivittänyt Phorestin uusimpaan versioon. Voit ladata uusimman version täältä.

Kampanjan esikatselun lähettäminen itsellesi

Kun olet luonut kampanjan, voit käyttää Sähköpostin esikatselu -painiketta nähdäksesi, miltä se näyttää sekä tietokoneella että mobiililaitteella.

Esikatselunäytössä paina Lähetä testi, syötä sähköpostiosoitteesi ja paina sitten Lähetä lähettääksesi sähköpostin itsellesi, jotta voit nähdä miltä kampanja näyttää ennen sen lähettämistä asiakkaillesi.

Kun olet valmis lähettämään kampanjan, paina Valitse vastaanottajat -painiketta valitaksesi kohdeyleisösi ja lähettääksesi sähköpostisi!

Kun lähetät sähköpostin asiakkaillesi, sähköpostiin sisältyy automaattisesti mahdollisuus poistua markkinointilistalta. Huomaa, että markkinointilistalta poistumisvaihtoehto ei näy testisähköpostissa. Se näkyy vain todellisessa sähköpostissa, joka lähetetään asiakkaillesi.

Sähköpostikampanjan vastaanottajien valitseminen

Seuraavassa vaiheessa valitset, kenelle haluat lähettää sähköpostikampanjasi.

Toimipisteen valitseminen (vain usean toimipisteen tapauksessa)

Jos sinulla on useita toimipisteitä Phorest-järjestelmässäsi, voit kohdistaa kampanjan lähettämisen vain siihen toimipisteeseen, josta lähetät sen (Vain tämä toimipiste), Kaikki toimipisteet tai Valitut toimipisteet.

Jos valitset lähettää sähköpostin useisiin toimipisteisiin, Liikkeen nimi -personointivaihtoehto, ajanvarauslinkit ja verkkokaupan linkit mukautuvat automaattisesti sen toimipisteen perusteella, jossa asiakas viimeksi vieraili.

Asiakkaiden valitseminen

Voit valita asiakkaat, joille haluat lähettää sähköpostin.

Kaikki asiakkaat -vaihtoehto lähettää sähköpostin kaikille asiakkaille Asiakasluettelossasi, jos he ovat antaneet luvan sähköpostimarkkinointiin.

Lisää manuaalisesti -vaihtoehto mahdollistaa yksittäisten asiakkaiden valitsemisen.

Suodata asiakkaat -vaihtoehto mahdollistaa sähköpostin lähettämisen asiakkaille tiettyjen kriteerien perusteella, kuten esimerkiksi vierailuhistoria, palveluhistoria, ja kokonaiskulutus.

Kun olet valinnut asiakkaasi, näet luettelon näistä asiakkaista yhdessä kokonaismäärän kanssa.

On tärkeää mainita, että tämä määrä sisältää myös asiakkaat, jotka voidaan tavoittaa vain, jos valitset lähettää varatekstiviestin. Tämä määrä ei yleensä vastaa kokonaismäärää Lähetetty, jonka näet kampanjan lähettämisen jälkeen, koska on aina mahdollista että kampanjaa ei voida toimittaa kaikille asiakkaille (klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja siitä, miksi asiakas ei ehkä vastaanota kampanjaasi).

SMS-vaihtoehto (varatekstiviesti)

Ennen kuin viimeistelet kampanjan lähettämisen, Phorest havaitsee automaattisesti kaikki kampanjan vastaanottajaluettelossa olevat asiakkaat, joilla ei ole sähköpostiosoitetta, mutta joilla on puhelinnumero, ja kysyy, haluatko lähettää tekstiviestin näille asiakkaille sen sijaan käyttäen SMS-vaihtoehtoa.

Jos asetat asetuksen kohtaan Kyllä, SMS-vaihtoehto luo linkin tekstiviestiin, jonka avulla asiakkaat voivat tarkastella kampanjasi verkkosivuversiota.

Asiakkaille, joita ei tavoiteta sähköpostitse, lähetetään tekstiviestilinkki tälle verkkosivulle. Voit halutessasi mukauttaa asiakkaille lähetettävää tekstiviestiä.

Huomaa: Jokaisesta lähetetystä tekstiviestistä veloitetaan pakettinne tekstiviestien hinnan mukaan.

Sähköpostikampanjan ajastaminen

Seuraavaksi voit valita, haluatko ajastaa sähköpostisi lähetettäväksi myöhemmin, mikä voi olla hyödyllistä tulevia tarjouksia suunnitellessa.

Jos haluat ajastaa kampanjan, vaihda vaihtoehto kohtaan Kyllä ja valitse sitten päivä ja aika, jolloin haluat kampanjan lähetettävän.

Vaihtoehtoisesti valitse Ei lähettääksesi kampanjan heti.

Huomaa: Voit tarkastella ja pysäyttää kaikki olemassa olevat ajastetut kampanjat siirtymällä kohtaan Markkinointi > Kampanjalista > Vaihda Kampanjan tila kohtaan Ajastettu ja klikkaa kampanjaa pysäyttääksesi sen.

Markkinointilistalta poistuminen

Kaikki Phorestin kautta lähetetyt sähköpostikampanjat sisältävät automaattisesti alatunnisteen, joka mahdollistaa asiakkaiden päivittää postituslistan asetuksiaan:

Napin painamisen jälkeen asiakkailla on mahdollisuus päivittää asetuksiaan seuraavasti.

Tehosta tekstiviesti- ja sähköpostikampanjoitasi

Tutustu tähän blogikirjoitukseen saadaksesi tietoa siitä, miten voit kasvattaa liiketoimintasi tuloja käyttämällä markkinointiominaisuuksia sekä muita Phorestin ominaisuuksia.