Tämä artikkeli kertoo, millainen Phorest-järjestelmän verkkokauppa on ja kuinka voit ottaa sen käyttöön.

Mikä verkkokauppa on?

Verkkokauppa-ominaisuus on integroitu suoraan Phorest-järjestelmääsi, eli salonkisi tuotteiden ja asiakkaidesi kanssa. Verkkokauppa on helppo perustaa ja ottaa käyttöön, ja sen avulla asiakkaasi voivat ostaa tuotteitasi helposti netin kautta milloin tahansa - vaikka salonki olisi kiinni.

Maksaako verkkokaupan käyttö?

Verkkokauppa-ominaisuuden käytöstä ei veloiteta mitään erillistä kuukausimaksua. Sen kulut ovat ainoastaan verkkokaupan maksutapahtumista perittävä 2,9% + 0,25€ käsittelymaksu.
Käsittelymaksut vähennetään automaattisesti ennen kuin maksu siirretään pankkitilillesi.

Verkkokauppa-ominaisuuden käyttöönotto

Ottaaksesi verkkokaupan käyttöön, sinulla tulee olla PhorestPay-tili, jonka kautta verkkokaupan ja sähköisten lahjakorttien tulot siirtyvät suoraan pankkitilillesi.

Luodaksesi PhorestPay-tilin, seuraa näitä ohjeita:

Mene Phorest-järjestelmässä Hallinta > Verkkokauppa > klikkaa Aktivoi Verkkokauppani.

Kun PhorestPay-tili on luotu, voit mennä uudelleen Hallinta > Verkkokauppa päästäksesi Verkkokauppa-sivulle. Näet tällä sivulla listan kaikista tuotteista, jotka löytyvät varastostasi.

Tuotteiden lisääminen verkkokauppaan

Jos haluat lisätä tuotteen saataville Verkkokauppaan, klikkaa tuotteen kohdalla Kyllä

Klikkaa tuotteen nimestä tarkistaaksesi ja muokataksesi tuotteen tietoja.

Sivulle aukeaa tuotteen verkkokaupassa näkyvät tiedot.

Täällä voit muuttaa nimeä, jolla tuote näkyy verkkokaupassa

Voit lisätä tuotteelle kuvan ja kuvauksen.

Jos tuotteella on viivakoodi, voit kokeilla Automaattista hakua ja järjestelmä etsii jos tuotteelle on saatavilla kuvaa. Jos tuotteella ei ole viivakoodia tai sille ei vain löydy kuvaa automaattisella haulla, voit ladata tuotteelle kuvan tietokoneeltasi. Voit käyttää esimerkiksi itse otettuja kuvia tai valmistajalta saamiasi kuvia.

Kuvaukseen voit kirjoittaa esimerkiksi tuotteen hyödyistä, sen käyttöohjeet ja ainesosaluettelon.

Lopuksi voit vielä tarkistaa millä hinnalla myyt tuotetta verkkokaupassa. Hinta tulee automaattisesti sen mukaan mikä tuotteen hinta on järjestelmässäsi, mutta voit halutessasi laittaa tuotteelle eri hinnan verkkokauppaan.

Varastossa kohdassa näet kuinka paljon tuotteita sinulla on varastossa (tuotteen varastomäärän voit tarvittaessa päivittää Hallinta > Varasto osiossa). Voit valita että haluatko myydä tuotetta verkkokaupassa myös sen jälkeen kun varastosaldo menee nollaan, vai loppuuko tuotteen myynti verkossa kun niitä ei ole enää yhtään kappaletta jäljellä.

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset tuotteen tietoihin, paina Tallenna.

Verkkokaupan toimituskulut, toimitus- ja palautusehdot

Verkkokaupan Asetukset-sivulla voit määrittää toimitusten toteutuksen sekä verkkokaupan ehdot. Toimitukseen liittyvät asetukset löytyvät vasemmalla sijaitsevan Kauppa-osion yhteydessä.

Kohdasta Kuinka toteutat tilauksen? voit valita, miten ostokset toimitetaan asiakkaille. Vaihtoehtoina on Vain toimitus, Vain nouto, ja Toimitus & Nouto

Jos valitset vaihtoehdon Vain toimitus, voit asettaa toimituksen toteutukseen liittyviä tietoja kuten toimituskulut

Voit asettaa Toimituskulut, jotka lisätään automaattisesti jokaiseen tilaukseen. Jos summaa ei lisätä, toimitus on ilmainen.

Lisättyäsi toimituskulut, voit halutessasi valita Ilmaisen kuljetuksen niille tilauksille, jotka ylittävät tietyn summan. Klikkaamalla Kyllä kohtaan Ota käyttöön ilmainen kuljetus tietyn summan ylittäville ostoille, pystyt syöttämään minimisumman tilaukselle. Kun tilaus saavuttaa tämän summan, on toimitus ilmainen.

Esimerkki (kuva): Verkkokauppa tekee vain toimituksia, ja toimituskulut ovat 4,50€. Jos tilauksen summa on 50€ tai suurempi, toimitus on ilmainen.

Jos valitset toimitusvaihtoehdoksi Vain nouto, voit asettaa Noudon osoitteen ja mahdollisia Lisätietoja noutoa varten. Järjestelmä täyttää noudon osoitteeksi liikkeen osoitteen, jonka voi tarvittaessa muuttaa. Lisätieto-kenttään voi laittaa tietoa esimerkiksi siitä, kuinka kauan tilausten käsittelemisessä kestää.

Esimerkki (kuva): Verkkokauppa tekee vain noutoja, jolloin noutopaikan osoite on valmiina ja lisätietoihin on lisätty tilauksia koskeva alustava aikataulu.

Jos valitset toimitusvaihtoehdon Toimitus & Nouto, pystyt asettamaan sekä toimituksen että noudon tarkemmat tiedot.

Kun olet valmis, paina Tallenna.

Asetuksissa pääset myös kirjoittamaan ja muokkaamaan Verkkokauppasi toimitus- ja palautusehtoja. Löydät nämä tiedot vasemmasta reunasta kohdasta Ehdot. Nämä ehdot näkyvät asiakkaille verkkokaupassa.

Toimitusehdot kohdassa voit tarkentaa toimitukseen liittyviä tietoja asiakkaillesi.

Palautusehdot kohdassa voit tarkentaa palautukseen liittyviä ehtoja, kuten palautusoikeuden voimassaolon ja tuotteet, joita ei hyväksytä palautettavaksi.

Kun olet tallentanut tekemäsi muutokset, Verkkokauppasi on valmis käyttöön!

Verkkokaupan linkit

Verkkokaupan linkin löydät Verkkokauppasivun alareunasta. Jokaisen tuotteen kohdalta löytyy vielä tuotekohtainen linkki, joita voit käyttää esimerkiksi tuotekampanjoissa kun haluat markkinoida juuri tiettyä tuotetta ja haluat laittaa linkin josta pääsee suoraan ostamaan kyseisen tuotteen.

Voit laittaa linkit verkkosivuillesi ja sosiaaliseen mediaan.

Sitten kun olet ottanut verkkokaupan käyttöön ja saat tilauksia, saat tilausten tiedot sähköpostiisi ja näet kaikki tilaukset Verkkokaupan Tilaukset osiossa