Miten lisään ennakkomaksun tai hyvityksen asiakkaan tilille?

Tässä artikkelissa näytetään, miten voit lisätä ennakkomaksun asiakkaan tilille.

Voit lisätä ennakkomaksun tai hyvityksen asiakkaan tilille maksun kautta, jota asiakas voi käyttää tulevien ajanvarausten ja tuotteiden maksamiseen.

Huomio: Opi, miten voit lisätä asiakkaan tilille maksuttoman hyvityksen ilman maksua tai sen käsittelyä maksutapahtumana.

Hyvityksen lisääminen asiakkaan tilille

Siirry kohtaan Ostot > Syötä asiakkaan nimi > Valitse myynnin käsittelevä henkilö.

Klikkaa Asiakastilin saldo -painiketta > Syötä ennakkomaksun summa > Klikkaa Ok.

Lisättyäsi ennakkomaksun, klikkaa Maksa > Valitse maksutapa > Klikkaa Suorita maksu viimeistelläksesi maksutapahtuman.

Tilihyvityksen käyttäminen maksuna

Kun käsittelet maksua asiakkaalle, jolla on tilihyvitystä, Osto-näytössä näkyy käytettävissä oleva ennakkomaksun määrä. Jos asiakas haluaa käyttää osan ennakkomaksusta palvelun tai tuotteen maksamiseen, klikkaa Tili-maksutavan vieressä olevaa laskuria.

Syötä summa, jonka asiakas haluaa käyttää maksuna ennakkomaksusta.

Valitse maksutapa kattamaan jäljellä oleva summa ajanvaraukselle tai tuotteelle, ja klikkaa Suorita maksu.

Ennakkomaksun lisääminen asiakkaan ajanvaraukseen

Opi, miten voit lisätä ennakkomaksun suoraan asiakkaan ajanvaraukseen.