Tämä artikkeli ohjeistaa sinut niiden vaiheiden läpi, jotka sinun tulisi tehdä varmistaaksesi, että Phorest nettiajanvarausjärjestelmäsi on määritetty haluamallasi tavalla.

Asteittainen ohje

Palveluiden tarkastaminen

Mene Hallinta > Palvelut > klikkaa sen palvelun nimeä, jonka asetuksia haluat tarkastella ja muokata. Suosittelemme, että tarkastat onko seuraavat tiedot oikein:

Tiedot -osio

• Hinnat: Jos sinulla on hintoja jotka muuttuvat henkilöstökategorian mukaan, klikkaa Aseta tasot tarkistaaksesi tai asettaaksesi hintatasoja.
  • Kesto: Tämä kohta määrittää ajan, joka varataan teidän kalenterista kyseiselle palvelulle. Jos palveluun tarvitaan siivousaikaa, asetathan siis kestoksi palvelun kokonaiskeston, sisältäen siivousajan.

Online & Sovellus -osio

• Lisätiedot: Aseta kuvaus palvelulle tähän osioon, kuten tarkemmat tiedot palvelusta ja mitä se sisältää.
  • Näytä nettiajanvarauksessa: Jos haluat tämän palvelun olevan varattavissa netissä, aseta kohtaan Kyllä. Jos et halua, aseta kohtaan Ei
  • Näytä "Alk.": Asettamalla tämän kohtaan Kyllä, nettiajanvarauksessa palvelun hinnan eteen tulee sana "Alk.". Jos sinulla on hintatasot asetus käytössä kyseiselle palvelulle, tämä tulee käyttöön automaattisesti.
  • Netissä näkyvä kesto: Jos haluat asiakkaille näkyvän lyhyemmän keston kuin mikä on palvelun kokonaiskesto, aseta tähän kohtaan se kesto jonka haluat näkyvän asiakkaille.

Henkilökunta

Mene Hallinta > Henkilöstö ja klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä muokataksesi heidän profiiliaan ja asetuksia.

• Lisätäksesi profiilikuvan, käytä sivun yläosassa olevaa + Lisää kuva -painiketta.
  • Klikkaa Asetukset sivun vasemmasta reunasta. Valitse, haluatko työntekijän näkyvän nettiajanvarauksessa käyttämällä kohtaa Näytä nettiajanvarauksessa
  • Klikkaa kohtaa Online profiili lisätäksesi lyhyen kuvauksen työntekijästä.
  • Valitsemalla yläreunasta Palvelut-välilehden, pääset asettamaan työntekijän tekemät palvelut. Tämä määrittää mihin palveluihin kyseiselle tekijälle voi tehdä varauksia.

Aukioloajat ja työvuorot

Asiakkaille näkyy nettiajanvarauksessa vain sellaiset vapaat ajat, jolloin liike on järjestelmään asetettujen aukioloaikojen mukaan auki, ja jolloin joku työntekijä on vuorossa.

• Tarkista aukioloajat Hallinta > Asetukset > Aukioloajat kohdassa
  • Aseta työvuorot Hallinta > Vuorolistat kohdassa. Ohjeen vuorolistoihin löydät täältä.

Huoneet ja laitteet

Voit luoda ja hallita käytössänne olevia huoneita ja laitteita välttääksesi päällekkäisiä varauksia, kun sinulla on rajattu määrä huoneita ja/tai laitteita joita voi käyttää palveluun samanaikaisesti.

Voit tarkastella ja lisätä huoneita ja palveluita menemällä Hallinta > Asetukset >Yleiset > Tilat.

Voit yhdistää huoneen ja/tai laitteen palveluun menemällä Hallinta > Palvelut > valitse palvelu, johon haluat lisätä huoneen/laitteen > Tilat. Valitse oikean huoneen tai laitteen kohdalle Kyllä.

Lisätietoa huoneiden ja laitteiden luomisesta löydät täältä.

Ajanvaraussäännöt

Ajanvaraussääntöjen avulla voit määrittää mm. peruutusajan ja minimi varoitusajan varauksille, sekä monia muita nettiajanvarauksiin liittyviä asetuksia.

Mene Hallinta > Asetukset > Online > Ajanvaraussäännöt.

Lisätietoa ajanvaraussäännöistä löydät täältä.

Nettiajanvarauksen kustomoitu värimaailma

Voit räätälöidä nettiajanvarauksen ulkonäköä brändin värillä ja Varaa nyt -painikkeella.

Mene Hallinta > Asetukset >  Online > Nettiajanvaraus

Tältä sivulta voit myös ottaa käyttöön ilmoitustaulun, jonka avulla voit lisätä infotekstin nettiajanvarauksen yläosaan.

Ajanvarauksen lisääminen nettisivuille

Lisätäksesi Phorest nettiajanvarauksen verkkosivuille, katso tämä ohje

Linkki Facebook & Instagram sivuille

Lisätäksesi Phorest nettiajanvarauksen Facebook ja Instagram sivuille, katso tämä ohje

Nettiajanvarausten markkinointi

Voit käyttää Phorest-järjestelmän markkinointi-sivua mainostaaksesi nettiajanvaraustasi.

Tutustu tähän ohjeeseen oppiaksesi, miten voit lähettää markkinointisähköposteja asiakkaillesi.