Mitä vinkkejä ja ideoita on mainosten näyttämiseen sosiaalisessa mediassa?

Tämä artikkeli auttaa sinua löytämään oikean suunnan, kun luot Facebook- tai Instagram-mainoksen Ads Managerissa.

Aseta kuukausibudjetti

Ensin, sinulla on oltava kuukausibudjetti, jotta voit näyttää mainoksia Facebookissa ja Instagramissa. Jokainen yritys on erilainen, joten sinun on määritettävä, kuinka paljon voit käyttää mainoksiin kuukaudessa.

Lähtökohtana on, että käytät vähintään 10 euroa päivässä jokaiseen mainokseen, jonka haluat näyttää, ja mainoksen tulisi näkyä vähintään 10 päivää tehokkuuden parantamiseksi. Suosittelemme kuitenkin, että käytät jatkuvasti sosiaalisen median mainoksia koko kuukauden ajan, jotta saat paremman tuoton sijoituksellesi.

Suunnittele, suunnittele, suunnittele

On erittäin tärkeää, että käytät aikaa mainosmarkkinointistrategian luomiseen. Ohjelmoimalla mainoksia kausitapahtumien ja ympäri vuoden tapahtuvien yleisten vapaapäivien mukaan pystyt paitsi lisäämään kattavuuttasi, myös julkaisemaan kausiluonteisia mainoksia parhaaseen mahdolliseen aikaan.

Esimerkiksi kun suunnittelet markkinointistrategiaasi, muista ottaa huomioon tärkeimmät päivämäärät, kuten äitienpäivä, ja näytä mainos joka mainostaa kampaamossasi äitienpäivätarjousta. Tai kesäkaudella voit näyttää mainoksia, jotka tarjoavat Valmiina kesään -hemmottelupaketin.

Ajattele tavoitettasi

Mainoksessa on oltava pääviesti, joka kehottaa katsojaa napauttamaan sitä. Tiedät, että haluat ajaa asiakkaat sisään ovestasi, mutta mainos jossa lukee "Tule salonkiimme" ei ehkä kiinnitä kyseisen potentiaalisen asiakkaan huomiota. Tavoitteesi tulee olla kiinnostuksen herättäminen yritystäsi ja tarjoamaasi palvelua kohtaan. Tämä voidaan tehdä esittelemällä tärkeimpiä kiinnostavia aiheita, kuten:

• Rajoitetun ajan tarjous
  • Kauden tai lomateeman tarjoukset
  • Tarjottu erityispalvelu
  • Palvelun edut
  • Sinun tiimisi ja esimerkkejä heidän työstään

Paranna visuaalisia elementtejä

Sosiaalisen median mainokset herättävät huomion upealla kuvalla. Suosittelemme, että käytät aitoja ja korkealaatuisia kuvia esitelläksesi yritystäsi ja palveluitasi, mutta voit käyttää myös mitä tahansa omistamaasi kuvamateriaalia tai ilmaisia mainosaiheeseen liittyviä kuvamateriaaleja.

Auttaaksemme sinua luomaan upeita mainoksia, olemme luoneet yli 100 mainosmallia Canvassa, joten sinun ei tarvitse huolehtia näiden suunnittelusta. Nämä mallit ovat käytettävissäsi, kun aloitat mainoksen luomisen Phorestissa.

Yritä valita väripaletteja, jotka vastaavat brändiäsi ja "tuntumaa", jonka haluat niillä välittää. Voit oppia lisää väripsykologiasta ja sen soveltamisesta mainoksissa tästä englanninkielisestä artikkelista 99designs.com.

Ole ytimekäs viestissäsi

Kun olet valinnut mainoskuvasi, älä ylikuormita tilaa liikaa tekstillä. Yleisesti suositellaan, ettei kuva-alasta ylitä 20%:a, jotta mainosten suorituskyky on parempi. Muista, että Facebook- ja Instagram-syötteitä selaavat ihmiset ovat kiinnostuneita näkemään mainoskuvia tekstin sijaan.

Tästä samasta syystä, kun valitset otsikon ja mainoksen kuvauksen, pidä se yksinkertaisena ja ytimekkäänä. Meillä on satoja esimerkkejä käytettävissäsi, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Valitse oikea fontti

Kun tulee valita fontti mille tahansa kuvaan tulevalle tekstille, yritä pysyä fonteissa, jotka ovat helposti luettavissa. Tämä auttaa estämään silmien väsymistä. Canva on listannut 50 kaupallista fonttia, joita voit käyttää ilmaiseksi. Jos valitset fontille värin, varmista, että sen kontrasti taustan kanssa ei vaikeuta tai rasita lukemista.

Näytä useita mainoksia kerralla

Tämä on sidottu kuukausibudjettiisi, mutta pyri näyttämään useampaa kuin yhtä mainosta kerrallaan. Tämä lisää bränditietoisuuttasi sosiaalisen median kanavilla, ja sen avulla voit testata erityyppistä sisältöä selvittääksesi, mikä sopii parhaiten yleisöllesi. Suosittelemme, että näytät mainoksen vähintään kahdessa käyttötapauksessa kerralla parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Seuraa mainoksesi tehokkuutta

Ei riitä, että vain julkaiset mainoksen ja odotat mainoksen suorittamista. Kun se on käynnissä, aseta kalenteriisi muistutuksia, jotta voit tarkistaa sen suorituskyvyn. Näin voit tehdä päätöksiä, kuten pitää mainoksen käynnissä alkuperäisillä asetuksilla, päivittää sen sisältöä tai muuttaa sen kestoa. Nämä päätökset tulisi tehdä ottamalla huomioon kaikki mainoksen suorituskykyyn ja tehokkuuteen liittyvät tiedot, jotka löytyvät Mainoksen yleiskatsaus -hallintapaneelista Phorestissa.