Kuinka näytän mainoksia Facebookissa ja Instagramissa Phorestin kautta? (Ads Manager)

Tämä artikkeli näyttää, kuinka Ads Manageria käytetään mainosten näyttämiseen Facebookissa ja Instagramissa.

Viimeisin Phorest versio vaaditaan

Tämä ominaisuus vaatii Phorest version 8.4.25 tai korkeamman. Voit ladata viimeisimmän version tältä sivulta.

Yhdistäminen Facebookiin

Aloittaaksesi, mene Markkinointi > Mainosten hallinta

Mainosten hallinta.png

Klikkaa Päivitä nyt, jonka jälkeen sinua pyydetään viimeistelemään Facebookin yhdistäminen selaimessa. Selaimessasi avautuu automaattisesti verkkosivu, jolla voit kirjautua sisään yritykseesi liitetylle Facebook-tilille. Viimeistele tilin yhdistäminen seuraamalla näytöllä olevia ohjeita.

Päivitä nyt.png

Kun olet muodostanut yhteyden, klikkaa Valmis ja palaa Phorestiin. Älä klikkaa Luo mainos, koska se aloittaa mainoksen luomisen Facebookissa Phorestin sijaan.

Jos olet jo yhdistänyt Facebookin Varaa nyt -painikkeen nettiajanvaraukseen, sinun on silti suoritettava Facebook mainosten yhdistämisprosessi, koska mainosten näyttämiseen tarvitaan erillinen lupa. Valitse se Facebook-yrityssivu, jonka olet jo yhdistänyt, jolloin sinua pyydetään myöntämään ylimääräinen lupa, kun luot mainoksen.

Mainoksen luominen

Kun olet muodostanut yhteyden Facebookiin, aloita valitsemalla jokin Luo mainos -vaihtoehdoista.

Phorest-järjestelmässäsi on oltava vähintään 100 asiakasta mainoksen luomiseksi.

Etsi uusia asiakkaita: Tämä vaihtoehto yhdistää eniten rahaa kuluttavat asiakkaasi Phorestissa Metan mainosalgoritmiin houkutellakseen ihanteellisia uusia asiakkaita yritykseesi. Nykyiset asiakkaat eivät näe tätä mainosta.

Tavoita olemassa olevia asiakkaita: Mainoksesi näkyy asiakkaille, jotka ovat jo nykyisessä asiakasluettelossasi Phorestissa. Asiakkaat tunnistetaan Facebookissa heidän sähköpostinsa ja/tai matkapuhelinnumeronsa perusteella.

Pelasta menetettyjä asiakkaita: Mainoksesi näkyy olemassa oleville asiakkaille, joilla on ollut vähintään 3 käyntiä aiemmin, mutta jotka eivät ole käyneet yrityksessäsi viimeisen 6 kuukauden aikana.

Mainoksesi luominen

Kun luot mainostasi, sinun on päivitettävä kaikki neljä alla korostettua osiota.

Mainoksesi tallennetaan luonnoksena jokaisen osion suorittamisen jälkeen, jotta voit aloittaa ja palata siihen myöhemmin tarvittaessa.

Mainoksen nimi ja sijoittelu

Anna mainoksellesi nimi. Käytä jotain, joka on sinulle mieleenpainuva suhteessa luomaasi mainokseen.

Mainoksen nimi ei näy asiakkaillesi. Se näkyy Ads Manager -sivullasi Facebookissa. Jokaiseen Phorestissa luotuun mainokseen lisätään automaattisesti 'Phorest' mainoksen nimen loppuun Facebookissa, jotta tiedät, että se on luotu Phorest-järjestelmäsi kautta.

Valitse Mainoksen sijoittelu -kohdasta, haluatko tämän mainoksen näkyvän joko Facebookissa, Instagramissa vai molemmissa.

Jos näet viestin, jonka mukaan Instagram-tiliä ei ole yhdistetty, tämä tarkoittaa että et valinnut Instagram-tiliä Ads Manager -yhteyttä määritettäessä.

Voit valita, näytetäänkö mainos vain Facebookissa tai muodostaaksesi yhteyden Instagramiin, sinun on katkaistava yhteys Meta-tiliisi ja yhdistettävä se uudelleen. Siirry kohtaan Hallinta > Asetukset > Online > Instagram & Facebook > Katkaise yhteys. Kun yhteys on katkaistu, palaa kohtaan Markkinointi > Mainosten hallinta ja muista valita Instagram-sivu, kun muodostat yhteyden uudelleen.

Budjetti ja kesto

Budjetti on summa, jonka haluat tai olet valmis käyttämään joka päivä, kun mainoksesi näytetään. Mainoksesi ei koskaan maksa sinulle määrittämääsi päiväbudjettia enempää päivässä.

Budjettikulut menevät Metalle, eivät Phorestille.

Aseta mainosbudjettisi valitsemalla Päiväbudjetti-kohdasta summa, jonka haluat kuluttaa päivässä, sekä Kesto-kohdasta kuinka monta päivää haluat mainoksesi näkyvän

Yleisesti mitä suurempi budjettisi Metassa on, sitä suurempi yleisösi on. Tämä vaihtelee kuitenkin yrityksesi koon, sijainnin, yleisön jne. mukaan. Jos haluat näyttää pienen budjetin mainoksen, tässä on Meta-artikkeli vähimmäisbudjetin parhaista käytännöistä. Löydät myös tietoa päivittäisistä budjeteista tältä sivulta

Lisätietoa siitä, miten Meta veloittaa mainoksista, löytyy tästä Meta-artikkelista

Määrittämäsi kesto on täysin sinun päätettävissäsi. On kuitenkin syytä mainita, että Metan mainoksen hyväksymisaika sisältyy tähän kestoon. Jos esimerkiksi valitset 3 päivän keston ja Metan hyväksyminen kestää 1 päivän, mainoksesi näkyy loput 2 päivää. Katso täältä lisätietoja Metan mainosten tarkistusprosessista

Meta/Facebook asettaa vähimmäiskulutuksen päivässä.

Sisältö

Luo lopuksi mainossisältösi lataamalla mainoskuva, lisää sitten ensisijainen teksti ja otsikko ja klikkaa Tallenna lopettaaksesi.

Kun lisäät kuvaa, lataa mikä tahansa sopiva kuva tietokoneeltasi.

Neliönmuotoisia kuvia (suhteessa 1:1) suositellaan käyttämään Facebook- ja Instagram-syötteissä.

Voit myös muokata kuvaa kuvankäsittelyohjelmalla ennen sen lataamista. Esimerkiksi Canva on suosittu kuvankäsittelyohjelma.

Voit tutustua hyödyllisiin Meta-artikkeleihin alla olevien linkkien kautta:

Kustomoitu linkki

Kun luot mainoksesi, voit käyttää kustomoitua linkkiä. Huomaa kuitenkin, että mainoksen toimintakehotusta ei voi tällä hetkellä muokata, ja se sisältää aina tekstin "Varaa aikasi" ja Varaa nyt -painikkeen.

Mainoksesi tehokkuutta seurataan edelleen, vaikka kustomoitua linkkiä käytettäisiin.

Mainoksen tarkistaminen ja lähettäminen

Kun olet saanut mainoksesi valmiiksi, klikkaa Tarkista ja Lähetä -painiketta nähdäksesi lopullisen yleiskatsauksen mainoksesta. Kun olet valmis lähettämään mainoksen, klikkaa Lähetä hyväksyttäväksi -painiketta.

Lähettämisen jälkeen mainoksesi menee Metalle hyväksyttäväksi. Saat sähköposti-ilmoituksen Metalta Facebook-yritystilisi sähköpostiosoitteeseen, kun se on hyväksytty. Metan mukaan useimmat mainokset hyväksytään 24 tunnissa

Voit myös halutessasi palata Tarkista kampanja -näyttöön myöhemmin, klikkaamalla mainosta ja sitten klikkaamalla Tarkista mainos.

Mainoksen suorituskyky ja analytiikka

Voit tarkistaa jokaisen luomasi mainoksen nykyisen tilan ja tehokkuuden Facebook- ja Instagram-mainosten hallintapaneelissa (löytyy kohdasta Markkinointi > Mainosten hallinta).

Klikkaa mainosta nähdäksesi kuinka tehokas se oli, tai jos mainos on edelleen aktiivinen, näet kuinka se toimii tällä hetkellä.

Miten varauksia seurataan?

Varaukset tarkoittavat niiden asiakkaiden varaamien palveluiden kokonaismäärää, jotka ovat jo nähneet ilmoituksen ja ovat varanneet ajan joko verkossa tai paikan päällä 28 päivän kuluessa mainoksen katsomisesta. Phorest käyttää asiakkaan sähköpostiosoitetta/puhelinnumeroa yhdistääkseen heidän Facebook-/Instagram-tilinsä saadakseen selville, näkivätkö he mainoksen. 28 päivän varausikkuna on välttämätön, koska mainokset vaativat usein aikaa vaikuttaakseen asiakkaisiin ja rohkaistakseen heitä tekemään varauksen.

Ads Manager UKK

Voiko mainokseni näkyä ihmisten Storyssa tai Reelseissä?

Tällä hetkellä tämä ei ole mahdollista. Tämä on kuitenkin asia, jonka toivomme toteuttavamme tulevaisuudessa.

Voinko julkaista mainoksen tuotteen tai lahjakortin myymiseksi verkossa?

Mainoksesi toimintakehotuspainike liittyy ajanvaraukseen. Tuotteiden ja lahjakorttien mainostaminen Ads Managerin kautta ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Voinko nähdä, ketkä tietyt asiakkaat tekivät varauksen nähtyään mainokseni?

Metan tietosuojakäytännön vuoksi et voi nähdä tiettyjä asiakastietoja. Voit kuitenkin seurata mainoksesi tehokkuutta tarkastelemalla mainoksen tehokkuuden yhteenvetoa.

Olen usealla paikkakunnalla toimiva yritys. Miten tämä toimii kohdallani?

Etsi uusia asiakkaitaMainoksesi kohdistetaan ihmisille, jotka ovat samankaltaisia kuin eniten kuluttavat asiakkaat sijainnissa, johon olet kirjautunut mainoksen luomisen yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että jos sinulla on hyvin erilaisia asiakaskuntia eri toimipaikoissa, sinun on varmistettava, että kirjaudut sisään oikeaan sijaintiin kohdistaaksesi oikeaan yleisöön. Kohdeyleisö ohjataan myös sen sijainnin nettiajanvaraukseen, johon olet kirjautunut mainoksen luomisen yhteydessä.

Tavoita olemassa olevia asiakkaita & Pelasta menetettyjä asiakkaita: Mainoksesi kohdistetaan olemassa oleville tai menetetyille asiakkaille sijainnissa, jossa mainos luotiin. Useissa toimipaikoissa vierailevien asiakkaiden kohdistus riippuu heidän viimeisimmän vierailunsa sijainnista.

Voinko näyttää useita mainoksia useista toimipaikoista samanaikaisesti?

Kyllä, voit näyttää useita mainoksia samanaikaisesti ja useita mainoksia useista eri toimipaikoista. On kuitenkin tärkeää huomata, että jos sinulla on vain yksi Facebook- tai Instagram-sivu, mutta useita sijainteja Phorestissa, kaikki mainokset näkyvät tällä yhdellä sivulla.

Miten Meta veloittaa mainoksista?

Klikkaa tästä saadaksesi tietoa siitä, miten Meta veloittaa mainoksista.