Tämä artikkeli kertoo, kuinka PhorestPay tilitysraportti voidaan ladata, avata, ja mitä tietoja se sisältää.

Raportin lataaminen

Voit ladata PhorestPay tilitysraportteja kohdasta Hallinta > PhorestPay

Raportin lataus valitulta ajanjaksolta

Jos haluat ladata tilitystiedot tietyltä ajanjaksolta, paina Lataa valittu ajanjakso -painiketta.

Näyttökuva 2023-03-07 143517.png

Määritä sitten haluamasi ajanjakso ja klikkaa Lataa CSV.

Näyttökuva 2023-12-12 142407.png

Yksittäisen tilitysraportin lataus

Klikkaa Lataa CSV -painiketta Tilityksen Tiedot -kohdasta ladataksesi yksittäisen tilityksen tiedot.

Näyttökuva 2023-03-07 143727.png

CSV-tiedoston avaaminen

Ladattu tilitysraportti on CSV-muodossa, joten tiedoston tarkasteluun voidaan käyttää taulukkolaskentaohjelmaa (esim. Microsoft Excel tai OpenOffice).

Tiedoston avaaminen Microsoft Excelissä

Tiedostoa ei tulisi avata suoraan kansiosta klikkaamalla, koska silloin Excel sovittaa sen itse ja useinkaan ei erottele tietoja oikein. Sen sijaan pitäisi vain avata Excel ja valita uusi tyhjä työkirja. Sitten Tiedot-kohdasta pääsee noutamaan tiedot Tekstistä/CSV:stä

Sieltä pääsee valitsemaan haluamansa tiedoston, jonka ohjelma avaa ensin pieneen ikkunaan. Siinä saa valittua merkistön ja erottimen. Erotin pitää olla Pilkku, ja merkistö Unicode (UTF-8). Tämän jälkeen voi painaa Lataa, niin tiedosto aukeaa Exceliin muokattavaksi.

Excel-CSV 2.png

Tiedoston avaaminen OpenOfficessa

Jos käytössä on OpenOffice, tiedosto voidaan yleensä avata suoraan kansiosta, koska OpenOffice antaa kehotteen määrittää merkistön ja erottimen avattaessa CSV-tiedostoa.

Jos tiedosto avautuu suoraan ja sitä tulisi muokata, seuraa alla olevia ohjeita:

1. Avaa OpenOfficeen uusi tyhjä työkirja
  2. Valitse Tiedosto > Avaa
  3. Etsi CSV-tiedosto, jonka haluat avata
  4. Valitse tiedosto ja klikkaa Avaa
  5. Valitse Tekstin tuonti -valintaikkunassa Merkistöksi Unicode (UTF-8) ja Erottimen asetukseksi Pilkku

OpenOffice tekstin tuonti.png

Taulukon esikatselu näkyy ikkunan alareunassa. Kun olet määrittänyt asetukset, paina OK.

OpenOffice tekstin tuonti 2.jpg

Mitä tietoja raportti sisältää?

Tilitysraportti sisältää seuraavat tiedot:

• maksutapahtuman tiedot (päivämäärä, tyyppi, ominaisuus, valuutta)
  • maksun summan, kulut ja siirretyn summan
  • asiakkaan nimi ja sähköpostiosoite
  • tapahtuma id (käytetään tarvittaessa maksutapahtuman etsimiseen maksupalveluntarjoajan tiedoista)

Näyttökuva 2023-12-12 152108.png

Näyttökuva 2023-12-12 152119.png

Raportin alaosassa sijaitsee Yhteensä-osio, joka näyttää raportissa olevien maksujen kokonaissumman.