Kuinka itsenäiset ammatinharjoittajat voivat luoda oman PhorestPay-tilin?

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit määrittää itsenäiset ammatinharjoittajat PhorestPayssä, jotta he voivat vastaanottaa maksuja suoraan omille pankkitileilleen.

Ominaisuutta testataan

Tätä ominaisuutta testataan parhaillaan ja se on pian saatavilla. Ilmoitamme ominaisuudesta tarkemmin, kun se on saatavilla alueellasi.

PhorestPay-maksupääte vaaditaan

Sinun on käytettävä PhorestPay-maksupäätettä perustaaksesi PhorestPay-tilit toiminimellä työskenteleville tekijöille. Jos olet kiinnostunut maksupäätteen tilaamisesta, klikkaa tästä.

Työntekijän asettaminen toiminimellä työskenteleväksi

Mene Hallinta > Henkilöstö > klikkaa tekijän nimeä avataksesi hänen profiilinsa > Toiminimi

Muuta Toiminimi kohtaan Kyllä, lisää tekijän omat yritystiedot jos haluat (valinnainen), ja vaihda sitten Yksittäinen kauppiastili kohtaan Kyllä ja paina Tallenna

Kauppiastili aktivointi.png

Jos lisäät itsenäisen ammatinharjoittajan yrityksen nimen tai Y-tunnuksen, hänen omat yritystiedot näkyvät omien myyntien kuiteissa yrityksesi tietojen sijaan.

Jos sinulla on useita toimipisteitä Phorestissa, voit ottaa muutoksen käyttöön kaikissa toimipisteissä. Tämä tarkoittaa, että kun tekijän PhorestPay-tili on täysin valmis, myynnit kaikista toimipisteistä maksetaan suoraan itsenäiselle ammatinharjoittajalle.

Kauppiastili aktivointi branches.png

Käyttöönoton viimeistely PhorestGo 2.0 -sovelluksessa

Henkilöstöprofiilin päivittämisen jälkeen itsenäisen ammatinharjoittajan on suoritettava loput käyttöönotosta PhorestGo 2.0 -sovelluksessa

PhorestGo 2.0 -sovelluksessa

Jatkaakseen käyttöönottoa, työntekijän on kirjauduttava sisään PhorestGo 2.0 -sovellukseen, painettava sivuvalikon yläreunassa olevaa PhorestPayn käyttöönotto -painiketta ja luotava sitten PhorestPay-tili.

Kauppiastili Go käyttöönotto valikko.jpg Kauppiastili Go aloita luominen.jpg

Jos toiminimellä työskentelevä tekijä ei näe tätä painiketta, käynnistä PhorestGo 2.0 uudelleen.

Kun itsenäinen ammatinharjoittaja on luonut ja vahvistanut PhorestPay-tilinsä, hänen henkilökohtaisen kauppiastilin tilaksi muuttuu Aktiivinen.

Kauppiastili aktiivinen Phorest.png

Kaikki vastaavat maksut lähetetään jatkossa itsenäisen ammatinharjoittajan omalle PhorestPay-tilille, ja kaikki asiaankuuluvat PhorestPay-maksut veloitetaan itsenäiseltä ammatinharjoittajalta.

Maksut, jotka on käsitelty tilin luomisen aikana

Jos itsenäinen ammatinharjoittaja käsittelee maksuja sen jälkeen, kun Yksittäinen kauppiastili -asetus on otettu käyttöön, mutta ennen kuin hän on luonut PhorestPay-tilin, näitä varoja säilytetään, kunnes PhorestPay-tili on täysin vahvistettu. Itsenäisen ammatinharjoittajan on toimitettava maksukumppanillemme Stripelle kuvallinen henkilöllisyystodistus ja tiedot yrityksen rekisteröinnistä, jotka Stripe vahvistaa osana tilin avaamisprosessia.

Kun PhorestPay-tili on luotu, varat siirretään ammatinharjoittajan tilille.

Tuotteiden vähittäismyyntien lähettäminen yritykselle

Voit hallita, lähetetäänkö varat vähittäismyynnistä yrityksen tilille vai tekijän tilille muuttamalla Lähetä vähittäismyynnit yritykselle -asetusta kohdassa Hallinta > PhorestPay > Asetukset

Kauppiastili myynnit yritykselle.png

Tämän asetuksen käyttöönotto lähettää varat vähittäismyynnistä yrityksen PhorestPay-tilille, kun taas käytöstä poistaminen lähettää varat jokaisen itsenäisen ammatinharjoittajan PhorestPay-tilille.

Tämä asetus on oletuksena pois käytöstä.

Ammatinharjoittajan raportointi, laskutus & tilin hallinta

Kun itsenäinen ammatinharjoittaja on luonut tilinsä, hän pääsee PhorestGo 2.0:n PhorestPay-osioon. Tässä osiossa he voivat tarkistaa maksunsa, tarkistaa tapahtumaluettelon, luoda raportteja, tarkastella ja ladata PhorestPay-laskujaan ja muokata tiliasetuksiaan.

Kauppiastili Go aktiivinen.jpg

Raportit voidaan myös viedä CSV-muodossa ja ajoittaa lähetettäväksi sähköpostitse itselleen tai kolmannelle osapuolelle.

Nämä raportit sisältävät vain myynnit ja varat, jotka liittyvät itsenäiseen ammatinharjoittajaan, kun taas kaikki muut yritysmyynnit ja varat ovat käytettävissä Phorestin kautta tietokoneellasi.

Usein kysytyt kysymykset

Olen yrityksen omistaja. Maksaako se minulle mitään ylimääräistä, jos itsenäinen ammatinharjoittaja käyttää PhorestPaytä?

Ei, Phorest ei veloita lisämaksuja. Yrittäjillä on omat transaktiokustannukset.

Yksi tiimini jäsen oli itsenäinen ammatinharjoittaja ja on nyt suoraan palkattu työntekijä. Mitä minun pitää tehdä?

Mene Hallinta > Henkilöstö > klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä muokataksesi heidän profiilia > Toiminimi > muuta Yksittäinen kauppiastili -asetus takaisin kohtaan Ei. Kun muutos on tehty, tämän työntekijän myynnit ohjataan yrityksen PhorestPay-tilille.

Kauppiastili pois päältä.png

Onko olemassa myyntityyppejä, jotka eivät mene itsenäiselle ammatinharjoittajalle?

Kyllä, osa myynneistä katsotaan aina yritysmyynniksi, ja siksi ne ohjataan aina yrityksen PhorestPay-tilille. Nämä myynnit ovat:

Kuinka etukäteismaksut & ennakkomaksut toimivat?

PhorestPayn kautta maksettujen talletusten varat menevät itsenäisen ammatinharjoittajan PhorestPay-tilille kaikista palveluista, jotka on varattu kyseiselle tekijälle.

Miten myynnit jakautuvat itsenäisten ammatinharjoittajien ja ei-itsenäisten ammatinharjoittajien kesken?

Varat ohjataan PhorestPayn kautta asianmukaisesti. Kaikki itsenäisen ammatinharjoittajan myynnit menevät heidän omalle tililleen, kun taas loput myynnit menevät yrityksen tilille.