Kuinka otan käyttöön PhorestPay-maksupäätteen?

Tämä artikkeli kertoo miten pääset alkuun uuden PhorestPay-maksupäätteen kanssa.

20220805_Digital_Global_EN_graphic_Banner_PhorestPay terminals_Email Banner

Vaaditaan Phorest-järjestelmän viimeisin versio

• Tämä ominaisuus vaatii Phorest-version 8.4.33 tai korkeamman. Saat viimeisimmän version ladattua klikkaamalla tästä

Video-ohje

Asteittaiset ohjeet

Liitä maksupääte verkkovirtaan käyttämällä sen mukana tullutta virtajohtoa. Latausportti sijaitsee maksupäätteen oikeassa reunassa (katso kuva), ja sen kohdalla on pieni salaman kuva.

🔋 Suosittelemme, että lataat maksupäätettä 4 tuntia ennen käyttöönottoa

Käynnistä laite pitämällä oikealla puolella olevaa virtapainiketta painettuna, kunnes näyttö käynnistyy.

Vaikka korttipääte ei olisi käytössä, jätä se kytkettynä virtaan ja päälle, jotta saat automaattiset ohjelmistopäivitykset.

Yhdistä internettiin

Kun maksupääte käynnistyy, sinua pyydetään yhdistämään se WiFi-verkkoon. Huomaathan, että WiFi-verkon tulee olla suojattu salasanalla (ei julkinen). Puhelimesta jaetun internet-yhteyden luotettavuus on epätodennäköistä, ja teillä tulisi olla asianmukainen WiFi-yhteys parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi.

Maksupäätteen yhdistäminen Phorest-järjestelmään

Kun olet yhdistänyt maksupäätteen langattomaan verkkoon, sinulle annetaan kolmisanainen koodi, jota käytetään laitteen yhdistämiseksi Phorest-järjestelmään.

Jotta pääset syöttämään koodin Phorest-järjestelmään, mene kohtaan Hallinta > PhorestPay > Asetukset (huom: ei Tilin asetukset) ja ota käyttöön PhorestPay-maksupäätemaksut.

Jos sinulla on aktiivisia maksupäätteitä yhdistettynä järjestelmään, klikkaa Katso maksupäätettä > Lisää

Jos sinulla ei ole aktiivisia maksupäätteitä, klikkaa Lisää maksupääte > Lisää

Syötä sinne aiemmin saamasi koodi (muista sisällyttää koodissa olevat viivat) kohtaan Rekisteröintikoodi ja nimeä maksupääte halutessasi.

Uuden rekisteröintikoodin luominen

Jos sinun tarvitsee luoda uusi rekisteröntikoodi, pyyhkäise sormellasi maksupäätteen näyttöä vasemmasta kulmasta oikealle > paina Asetukset > syötä PIN-koodiksi 07139 > paina Luo yhdistävä koodi

Kun olet lisännyt maksupäätteen, sinun pitäisi nähdä Rekisteröinti onnistui viesti maksupäätteessäsi ja laite aloittaa tarvittaessa automaattisesti päivittämisen.

Maksupääte on nyt yhdistetty Phorestiin!

Useampi PhorestPay-maksupääte

Jos sinulla on useampi maksupääte, toista nämä vaiheet lisätäksesi kaikki laitteet järjestelmään.

Ensimmäinen yhdistetty maksupääte on oletuksena maksettaessa. Voit kuitenkin vaihtaa maksupäätettä ostotapahtuman yhteydessä.

Jos haluat vaihtaa oletusmaksupäätteen, mene Hallinta > Asetukset > Kassa > Laite > Valitse haluamasi laite Luottokortti asetus -kohdan valikosta > Tallenna

Tämä asetus on tietokonekohtainen, joten jos sinulla on useita tietokoneita voit valita niihin jokaiseen eri maksupäätteen oletukseksi.

Maksutapojen asetus Phorest-järjestelmässä

Kun maksupääte on yhdistetty, Phorestin Luottokortti ja Pankkikortti maksutavat ovat yhteydessä maksupäätteeseen

Jos et näe Luottokortti ja Pankkikortti maksutapoja, ne on arkistoitu ja sinun tulee palauttaa ne arkistosta. Klikkaa tästä ohjeeseen miten se tehdään.

Maksutavan lisääminen vanhalle maksupäätteelle

Mikäli sinun tarvitsee käyttää vielä vanhaa integroimatonta maksupäätettäsi, esim. merkitä palautus vanhalla maksupäätteellä tehdystä myynnistä, sinun tulee luoda uusi maksutapa sille.

Tehdäksesi tämän, mene Hallinta > Asetukset > Talous > Maksutavat > Lisää uusi

Lisää tunnistettava nimi esim. Vanha maksupääte (huom. nimi ei voi olla sama kuin jollain jo olemassa olevalla maksutavalla), lisää koodi esim. VM, aseta Normaali kohtaan Kyllä ja klikkaa Tallenna.

Jotta uusi maksutapa tulee kassalle näkyviin, sinun tulee vielä sulkea ja käynnistää Phorest uudelleen.

Uudelleenkäynnistä Phorest

Kun maksupääte (ja tarvittaessa uusi maksutapa) on lisätty, uudelleenkäynnistä Phorest.

Uudelleenkäynnistääksesi klikkaa Phorestin virtapainiketta näytön vasemmasta alakulmasta ja käynnistä Phorest sen jälkeen uudelleen.

Maksun käsittely

Suosittelemme testaamaan maksupäätteen toimintaa tekemällä testimaksun ennen ensimmäistä oikeaa maksua. Suorittaaksesi testimaksun, mene järjestelmän Osto-sivulle ja syötä tarvittavat tiedot. Summan tulee olla vähintään 0.50€. Suorita maksu käyttämällä järjestelmän Pankkikortti maksutapaa, jolloin maksu siirtyy päätteen näytölle.

Kun käsittelet maksua, käytä joko Luottokortti tai Pankkikortti maksutapoja käyttääksesi PhorestPay-maksupäätettä.

Palautuksen käsittely

Oppiaksesi miten käsitellä täysi tai osittainen palautus, tutustu tähän ohjeeseen.

Jaetun maksun käsittely

Jos haluat käsitellä jaetun maksun, sinun täytyy käyttää molempia Luottokortti ja Pankkikortti maksutapoja ja käyttää Laskin-kuvaketta maksutavan vieressä asettaaksesi jaetun summan maksutapojen välillä.

Ennen jaetun maksun suorittamista, sinun täytyy syöttää molemmat summat valmiiksi (esim. 25€ Luottokortille, 30€ Pankkikortille), jonka jälkeen oikeaan alakulmaan ilmestyy Maksa-painike. Tämän jälkeen järjestelmä ilmoittaa, että olet suorittamassa jaetun maksun, ja kuinka paljon ensimmäinen veloitus on ("maksa kortilla 1/2 summa 25€"). Huomaathan, että ensimmäinen veloitus on se määrä, jonka laitoit kohtaan Luottokortti. Tämän jälkeen suoritetaan toinen osa maksusta, jonka jälkeen maksutapahtuma on suoritettu.

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko se maksaa?

Tietoja maksuista saat klikkaamalla tästä.

Miksi Laske kassa näyttää 0.00 sekä Luotto- ja Pankkikortille vaikka olen tehnyt myyntiä?

Pankkikortti ja Luottokortti maksutavat näyttävät 0.00 laske kassa osiossa, koska korttipäätteellä käsitellyt maksut tasataan automaattisesti. Sinun ei tarvitse enää tasata näitä maksutapoja päivän päätteeksi. Lisätietoa saat klikkaamalla tästä.

Toimiiko maksupääte Phorest Go-sovelluksessa?

PhorestPay-maksupäätemaksu on saatavilla sekä Android- että Apple iOS -laitteille, jos käytät Phorest Go 2.0 -sovellusta

Jos käytät aiempaa Phorest Go -versiota, maksupääte toimii vain Apple iOS (iPad/iPhone) -laitteissa.

Saadaksesi lisätietoa, klikkaa tästä

Voinko ottaa tipin PhorestPay-maksupäätteellä?

Kyllä. Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja.

Millä PIN-koodilla pääsen maksupäätteen Asetuksiin?

PIN-koodi on 07139

Kuinka voin muuttaa maksupäätteen WiFi-asetuksia?

Pyyhkäise sormellasi maksupäätteen näytön vasemmalta puolelta > Paina Asetukset > Syötä PIN-koodi 07139 > Verkko > WiFi.

Tallentaako PhorestPay-maksupääte asiakkaiden korttitietoja?

Kyllä, voit valita Tallenna korttitiedot käsitellessäsi maksua. On tärkeää, että kysyt asiakkaan suostumuksen ennen korttitietojen tallentamista.

Tallenna korttitiedot PP.png

PhorestPaylla tallennetut korttitiedot toimivat Stripen avulla, jolla on korkein suojaus ja tason 1 PCI-yhteensopivuus. Sinulla, henkilökunnallasi tai Phorestin henkilökunnalla ei ole pääsyä korttitietoihin missään vaiheessa.

Et voi tallentaa Walk In asiakkaiden korttitietoja.

Mistä näen lisätietoja yksittäisistä maksutapahtumista?

Jokainen maksutapahtuma tulee näkyviin maksupääte osioon PhorestPay-maksusivulle. Lisätietoa saat klikkaamalla tästä.

Voinko laittaa maksupäätteen äänettömälle?

Kyllä, maksutapahtuman piippausäänen saa pois päältä. Katso tämä ohje saadaksesi lisätietoa.

Tulostaako maksupääte paperisen kuitin?

Ei, PhorestPay-maksupääte ei tulosta kuitteja. Voit ottaa käyttöön Phorestin sähköpostikuitit. Lisätietoa aiheesta saat klikkaamalla tästä.

Kauanko akku kestää?

Normaalilla käytöllä täysi akku kestää yhden päivän. Säästääksesi akkua voit painaa sivusta löytyvää virtapainiketta kerran sammuttaaksesi näytön, kun se ei ole käytössä.

Onko maksutapahtumissa minimisummaa?

Kyllä, myynnin kokonaissumma täytyy olla vähintään 0.50 tai enemmän.

Voiko asiakas käyttää Apple Pay tai Google Pay maksutapoja?

Kyllä, Apple Pay ja Google Pay maksutavat käyvät.

Mitkä maksukortit maksupääte hyväksyy?

Nähdäksesi listan hyväksytyistä maksukorteista, klikkaa tästä.

Mitä maksupäätteen eri näppäimet tekevät?