Miten otan käyttöön nettiajanvarauksen etukäteismaksut PhorestPayn avulla?

Tämä artikkeli kertoo, kuinka voit ottaa käyttöön nettiajanvarauksen etukäteismaksut.

Ensiaskeleet - PhorestPay-tili tarvitaan

Ennen kuin voit aloittaa nettiajanvarauksen etukäteismaksujen käytön, sinun tulee luoda PhorestPay-tili. Jos et ole vielä tehnyt tätä, mene Hallinta > PhorestPay aloittaaksesi tilin luomisen tai klikkaa tästä nähdäksesi ohjeen tilin luomiselle

Tarvitset myös Phorestin viimeisimmän version, jonka voit ladata täältä.

Sitoutuneet asiakkaat, joka kerta!

Nyt voit veloittaa asiakkailta etukäteismaksuja heidän tehdessään ajanvarausta verkossa, mikä auttaa vähentämään haamuasiakkaita ja parantamaan kassavirtaustasi. Luo älykkäämpiä etukäteismaksuja veloittamalla enemmän uusilta asiakkailta tai asiakkailta, joilla on tapana jättää tulematta paikalle.

Miten asetan mukautetun etukäteismaksun?

Siirry kohtaan Hallinta > Asetukset > Online > Etukäteismaksut > klikkaa Kyllä kohtaan Aktivoi kustomoidut etukäteismaksut kaikille palveluille.

Näyttökuva 2023-03-07 151337.png

Tämän jälkeen voit lisätä mukautetut maksuasetukset.

Kiinteän summan valitseminen asettaa kiinteän etukäteismaksusumman kaikille palveluille, kun taas prosenttimäärä soveltaa määriteltyä prosenttiosuutta kaikkiin palveluihin.

Vaihtoehtoiset asetukset

Uuden asiakkaan etukäteismaksu

Jos uusilla asiakkaillasi on tapana olla ilmaantumatta sovittuihin aikoihin, voit asettaa heille mukautetun etukäteismaksusäännön. Klikkaa Kyllä kohtaan Uuden asiakkaan etukäteismaksu

Käyntien määrä -kohdassa voit määrittää, kuinka monta käyntikertaa pidetään uutena asiakkaana. Maksun tyyppiin voit määrittää, onko se prosentuaalinen vai kiinteä summa.

Näyttökuva 2023-03-07 151722.png

Asiakaskäynnit perustuvat viimeiseen 12 kuukauteen. Jos asiakas on käynyt liikkeessäsi aiemmin, mutta viime käynnistä on kulunut yli 12 kuukautta, häntä kohdellaan uutena asiakkaana etukäteismaksua veloitettaessa.

No-show asiakkaan etukäteismaksu

Jokaisella kampaamolla tai kauneushoitolalla saattaa joskus olla asiakkaita, jotka jättävät tulematta paikalle useammin kuin kerran, mikä aiheuttaa yritykselle lisäkustannuksia. Samoin kuin uuden asiakkaan kohdalla, voit veloittaa No-show asiakkailta mukautetun etukäteismaksun kannustaaksesi heitä ilmaantumaan ajanvaraukseen. Klikkaa Kyllä kohtaan No-show asiakkaan etukäteismaksu.

Voit jälleen määrittää, kuinka monta kertaa asiakkaan on pitänyt jättää tulematta paikalle viimeisen 12 kuukauden aikana ja valita, haluatko veloittaa kiinteän vai prosentuaalisen etukäteismaksun.

Näyttökuva 2023-03-07 152313.png

Voit myös määrittää eri sääntöjä eri palveluille. Ohje tämän tekemiseen löytyy täältä.

Lisätietoja online-talletusten transaktiokustannuksista löytyy täältä.