PhorestPay-tilin vahvistaminen (Stripe)

Tämä artikkeli kertoo, miten voit vahvistaa PhorestPay-tilisi tiedot.

PhorestPay-tilin käyttöönotto on kaksivaiheinen: tilin luominen ja tilin vahvistaminen. Voit tutustua PhorestPay-tilin luomiseen tästä.

PhorestPay-tilin vahvistamista varten sinun täytyy käydä vahvistamassa tilisi tiedot

Stripe tilille kirjautuminen

Mene Phorest-järjestelmässä Hallinta > PhorestPay > Tilin asetukset (sivun oikea yläkulma).

Tämä ohjaa sinut uudelle Stripe välilehdelle, jonka kautta pääset kirjautumaan Stripe tilille. Saat automaattisesti 6-numeroisen koodin siihen puhelinnumeroon, jota käytit luodessasi PhorestPay-tilin. Syötä saamasi koodi ja klikkaa Jatka.

Jos sivulle aukeaa ponnahdusikkuna, klikkaa uudelleen ikkunan sisällä olevaa kohtaa Jatka.

Sisäänkirjautumisen jälkeen pääset tilisi etusivulle. Päästäksesi tilin tietoihin, klikkaa henkilökuvaketta (sivun oikea yläkulma).  Stripetili-etusivu.png

Huom!

Jos etusivulla on ilmoitus "Veloitukset ja maksut on tällä hetkellä keskeytetty", tämä johtuu siitä, että tilin tietoja ei ole vahvistettu ajoissa. Maksujen käsittely jatkuu normaalisti heti tilin vahvistamisen jälkeen.

Profiilistasi löydät tilisi tiedot ja asetukset.

Valitse sivun alaosasta kohta Phorest. Alustan kohdalla lukee Tietoja tarvitaan.

Stripe alustan asetukset 2.png

Sivun oikeaan reunaan aukeaa yrityksen tiedot sekä henkilökohtaiset tiedot. Jos tietoja puuttuu tai niitä pitää vahvistaa, tästä on ilmoitus kyseisen tiedon kohdalla.

Henkilöllisyyden vahvistaminen

Henkilöllisyyden pääsee vahvistamaan päivittämällä tietoja Hallinto ja omistus -kohtaan. Antaaksesi vahvistuksen henkilöllisyydestä, paina kynäkuvaketta.

Sinua pyydetään ensin valitsemaan, mitä tapaa tahdot käyttää henkilöllisyystodistuksen antamiseen.

Suosittelemme ottamaan kuvan puhelimellasi parhaan laadun takaamiseksi.

Esimerkissä on käytetty kohtaa Lataa tiedosto

Valittuasi todennustavan, sinua pyydetään valitsemaan henkilöllisyysasiakirjan tyyppi. Valitse käyttämäsi asiakirja ja paina Seuraava.

Huomioitavaa

Suosittelemme passin käyttöä henkilöllisyystodistuksena, sillä se on maailmanlaajuisesti hyväksytty asiakirja. Hyväksyttyjä asiakirjoja ovat tämän lisäksi henkilökortti ja ajokortti.

Valitusta todennustavasta riippuen tiedoston lataaminen vaihtelee. Jos valitsit vaihtoehdon Lataa tiedosto, ota korkealaatuinen kuva henkilöllisyystodistuksesta ja lisää tiedosto ohjeiden mukaisesti.

• Passi: kuva asiakirjan etupuolesta riittää.
  • Henkilökortti: kuvat asiakirjan etu- ja takaosasta vaaditaan.
  • Ajokortti: kuvat asiakirjan etu- ja takaosasta vaaditaan.

Jos olet valinnut vaihtoehdon Ota kuva puhelimellasi tai Ota kuva verkkokamerallasi, seuraa näytölle ilmestyviä ohjeita tarkasti. Kameran laatu ja tilan valaistus saattavat vaikuttaa kuvan laatuun.

Kun olet ladannut kuvat asiakirjasta onnistuneesti, tietoihin ilmestyy teksti Odottaa varmennusta

Tämän lisäksi Muut annetut tiedot kohtaan lisätään Henkilöllisyysasiakirja.

Kun henkilöllisyysasiakirja on ladattu ja varmistettu Stripen toimesta, PhorestPay-tili on vahvistettu.

Osoitteen vahvistaminen

Osoitteen vahvistamiseksi Stripe pyytää sinua lataamaan hyväksytyn, osoitteen sisältävän asiakirjan tietoihisi. Asiakirjan lataamiseksi noudata tililläsi olevia ohjeita sekä Stripen asettamia vaatimuksia asiakirjan lataamisen suhteen.

Hyväksytyt asiakirjat osoitteen vahvistamiseen

• Yleishyödykkeen lasku (päivätty 6 kuukauden sisällä)
  • Tiliote (päivätty 6 kuukauden sisällä)
  • Asuntolainaselvitys (päivätty 6 kuukauden sisällä)

Asiakirjan vaatimukset

Jotta osoite voidaan vahvistaa, tulee hyväksytyn asiakirjan sisältää osoitetietosi. Kaikki asiakirjat tulee olla päivätty 6 kuukauden sisällä.

Jos asiakirja ei sisällä osoitettasi tai osoite ei täsmää Stripen tiedoissa olevaan osoitteeseen, vahvistus hylätään

Mitä hyväksytyt asiakirjat tarkoittavat?

Yleishyödykkeen lasku

Yleishyödykkeen lasku tarkoittaa talouslaskua, joka voi olla esimerkiksi kaasu-/sähkö-/vesilasku.

Tiliote

Tiliote voi koskea esimerkiksi vuokran maksua. Jotta tiliote voidaan hyväksyä asiakirjaksi, sen tulee sisältää osoite. Jos tiliote ei sisällä osoitetta, voit olla yhteydessä pankkiisi ja pyytä heitä luomaan uuden tiliotteen, joka sisältää osoitetiedot.

Asuntolainaselvitys

Voit vahvistaa osoitteen lähettämällä Stripelle selvityksen asuntolainasta.

Vahvistuksen epäonnistuminen (vianetsintä)

Tilin vahvistaminen saattaa epäonnistua, jos asiakirja ei vastaa Stripen asettamia vaatimuksia esimerkiksi kuvan laadun suhteen. Tämä osio käsittelee mahdollisia syitä sille, miksi Stripe ei voi hyväksyä ladattua asiakirjaa.

Asiakirjan vaatimukset

Jokaisen asiakirjan tulee täyttää tietyt vaatimukset, jotta se voidaan hyväksyä tarkistettavaksi. Asiakirjoissa olevien tietojen on vastattava Stripe-tilisi tietoja, joten on parasta varmistaa ennen asiakirjojen lähettämistä, että Stripe-tililläsi olevat henkilötiedot ovat oikein.

Yhteenveto asiakirjastandardeista on lueteltu alla:

Henkilöllisyysasiakirjan latausvaatimukset

• Asiakirja tulee ladata värillisenä (ei mustavalkoisia skannauksia)
  • Asiakirjan tulee olla selkeä ja tarpeeksi suuri luettavaksi
  • Valokopiot henkilöllisyysasiakirjoista eivät ole hyväksyttyjä
  • Asiakirjan tulee olla voimassa oleva eikä se saa olla vanhentunut
  • Asiakirja tulee ladata kokonaisena. Henkilöllisyysasiakirjat määritellään seuraavasti: sekä etu- että takaosa ajo- tai henkilökortista. Tai passin koko henkilötietosivu
  • Asiakirjat voidaan ladata .png tai .jpg muodossa (kuvat ja värilliset skannaukset hyväksyttyjä)

Osoiteasiakirjan latausvaatimukset

• Asiakirjojen tulee olla selkeitä ja tarpeeksi suuria luettavaksi
  • Asiakirjojen tulee olla päivätty viimeisen 6 kuukauden sisällä
  • Asiakirjat on ladattava kokonaisina. Kokonainen asiakirja määritellään seuraavasti:
    • Vähintään yksi kokonainen sivu asiakirjasta
    • Henkilön koko nimi ja osoite ovat selkeästi luettavissa
  • Asiakirjat voidaan ladata .png, .pdf tai .jpg muodossa

Vianetsintä asiakirjan lataamisen ongelmissa

Jos kohtaat ongelmia henkilöllisyysasiakirjan lataamisessa, voit tarkistaa alla olevan listan avulla, että täytät kaikki kriteerit asiakirjan ja tilin tietojen osalta. Asiakirjan lataamista varten tarvitset voimassa olevan, viranomaisen myöntämän kuvallisen henkilöllisyystodistuksen sekä kameralla varustetun mobiililaitteen

Otettujen kuvien laatu vaikuttaa onnistumisasteisiin suuresti. Tässä on muutama vinkki, joiden avulla voit varmistaa, että vahvistuksesi menee läpi:

• Ota selkeä kuva. Varmista, että kuvat ei ole liian tummia tai kirkkaita, eikä niissä näy häikäisyä. Pidä kamera paikallaan ja anna kameran tarkentaa asiakirjan tiedot välttääksesi epäselvät kuvat.
  • Älä peitä mitään osaa henkilöllisyystodistuksestasi kuvassa. Paras tapa on asettaa asiakirja tasaiselle alustalle kuvan ottamista varten.
  • Älä peitä mitään osaa kasvoistasi
  • Etsi paikka, jossa on lämmin valaistus. Vältä tiloja, joissa on voimakkaat kattovalot, jotka varjostavat henkilöllisyystodistusta.
  • Ota kuva hyvän etäisyyden päästä. Varmista, että asiakirjan tekstit näkyvät selkeästi ja ovat luettavissa, ja että kuvassa näkyy asiakirjan kaikki reunat.

Jos linkki henkilöllisyystodistuksen vahvistamiseen ei jostain syystä toimi, kokeile seuraavaa:

• Käynnistä selaimesi uudelleen
  • Tyhjennä selaimen välimuisti
  • Käytä eri selainta

Ongelmia henkilöllisyystodistuksen lataamisessa matkapuhelimella

Jos et saa Stripeltä tekstiviestiä, voit käyttää linkkiä QR-koodin avulla. Klikkaa "Muut vaihtoehdot" kohtaa ja valitse "QR-koodi". Käytä puhelimesi kameraa (jos QR-koodin tunnistusta tuetaan) tai valitsemaasi QR-koodin lukijasovellusta tämän koodin skannaamiseen ja linkin avaamiseen.

Ongelmia todellisen valokuvan kanssa

• Varmista, että olet hyvin valaistu edestäpäin, ei takaa.
  • Varmista, että sormesi eivät peitä mitään asiakirjan osia.
  • Jos käytät matkapuhelinta, pyri asettamaan asiakirja tasaiselle, kontrastiselle pinnalle hyvin valaistussa huoneessa.

Ongelmia kuvatiedoston lataamisessa

Jos haluat ladata kuvatiedoston, valitse Lataa kuvatiedosto ja valitse sitten Lataa kuvat. Kuvatiedostojen tulee olla .png tai .jpg muodossa.

Huomaathan, että ladattu tiedosto ei saa olla mustavalkoinen skannaus tai valokopio.

Hyväksytyt asiakirjat

Voit käyttää vain Stripen hyväksymiä asiakirjoja tietojesi vahvistamiseen. Stripe voi vahvistaa ainoastaan hyväksytyt asiakirjat, jotka on lähetetty heille Stripen asettamien asiakirjavaatimusten mukaisesti. Jos käytät jotain muuta asiakirjaa, vahvistus hylätään automaattisesti.

Hyväksytyt asiakirjat henkilöllisyyden vahvistamiseksi:

• Passi
  • Ajokortti (kuvat asiakirjan etu- ja takaosasta vaaditaan)
  • Henkilökortti (kuvat asiakirjan etu- ja takaosasta vaaditaan)
  • Oleskelukortti (kuvat asiakirjan etu- ja takaosasta vaaditaan)

Hyväksytyt asiakirjat osoitteen vahvistamiseksi:

• Yleishyödykkeen lasku (päivätty 6 kuukauden sisällä)
  • Tiliote (päivätty 6 kuukauden sisällä)
  • Asuntolainaselvitys (päivätty 6 kuukauden sisällä)

Hyväksytyt asiakirjat yritystietojen vahvistamiseksi:

• Tilinpäätökset
  • Yhtiöjärjestys
  • Kaupparekisteriote
  • ALV-rekisteröinti

Huomaathan, että hyväksytyn asiakirjan lisäksi lähetetyn asiakirjan laadun tulee vastata Stripen vaatimuksia.

Voit tutustua hyväksyttyihin asiakirjoihin myös Stripen sivulla.

Yhteydenotto Stripeen

Jos vahvistamisen kanssa ilmenee ongelmia tai sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä myös Stripen tukeen. Stripen tuki voi tarkistaa vahvistuksen tilan ja ohjeistaa asiakirjan vaatimusten suhteen. Asiakastuki on englanninkielinen.

Kun olet kirjautunut Stripe-tilillesi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluun painamalla sivun oikeassa yläkulmassa sijaitsevaa kysymysmerkkikuvaketta.

Stripe kysymyksmerkki.png

Klikkaa tästä nähdäksesi kaikki vaihtoehdot, joilla voit ottaa yhteyden Stripen tukeen.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi en saa ladattua henkilöllisyysasiakirjaa Ota kuva puhelimellasi toiminnolla?

Jos et saa ladattua henkilöllisyysasiakirjaa, tarkistathan että kaikki tietosi ovat oikein ja täsmäävät asiakirjan tietoihin. Kiinnitä erityisesti huomiota koko nimeesi (jos sinulla on toinen nimi, varmista että se on myös tilisi tiedoissa) ja asiakirjan voimassaoloon. Tarkistathan myös, että seuraat näytöllä olevia ohjeita ja kuvan laatu on hyvä. Puhelimen näytölle pitäisi lisäksi ilmestyä ilmoitus siitä, miksi lataus ei onnistu.

Stripellä on ohje henkilöllisyystodistuksen lataamisesta ja mahdollisista ongelmista, joita saattaa ilmetä prosessin aikana. Löydät ohjeen täältä

Jos vahvistus ei tästä huolimatta toimi, suosittelemme kokeilemaan toista tapaa ladata asiakirja tai käyttämään vaihtoehtoista asiakirjaa.

Olen jo aiemmin vahvistanut tilini. Miksi minua pyydetään vahvistamaan tili uudestaan?

Asiakirjojen uudelleen pyytämiselle ei ole erityistä syytä. Stripe voi ajoittain pyytää lisätarkistusta estääkseen rahoitusjärjestelmän väärinkäytön.

Mitä asiakirjoja voin käyttää tietojen vahvistamiseen?

Voit käyttää vain Stripen hyväksymiä asiakirjoja tietojesi vahvistamiseen.

Hyväksytyt asiakirjat henkilöllisyyden vahvistamiseksi:

• Passi
  • Ajokortti (kuvat asiakirjan etu- ja takaosasta vaaditaan)
  • Henkilökortti (kuvat asiakirjan etu- ja takaosasta vaaditaan)
  • Oleskelukortti (kuvat asiakirjan etu- ja takaosasta vaaditaan)

Hyväksytyt asiakirjat osoitteen vahvistamiseksi:

• Yleishyödykkeen lasku (päivätty 6 kuukauden sisällä)
  • Tiliote (päivätty 6 kuukauden sisällä)
  • Asuntolainaselvitys (päivätty 6 kuukauden sisällä)

Hyväksytyt asiakirjat yritystietojen vahvistamiseksi:

• Tilinpäätökset
  • Yhtiöjärjestys
  • Kaupparekisteriote
  • ALV-rekisteröinti

Asiakirjoilla on lisäksi tiettyjä vaatimuksia mm. kuvan laadun suhteen. Voit tutustua näihin vaatimuksiin tästä

Miksi en ole saanut ilmoitusta tilin tietojen vahvistamisesta ennen maksujen keskeyttämistä?

Stripe ilmoittaa aina mahdollisista vaatimuksista tai päivityksistä tilisi suhteen. Stripe lähettää tällaiset viestit sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jota on käytetty silloin kun PhorestPay-tili on luotu. Suosittelemme aina huomioimaan kaikki viestit, joiden lähettäjänä on Stripe. Voit tutustua tarkemmin Stripen lähettämiin sähköpostiviesteihin tästä

Stripen lähettämät viestit ovat englanniksi, jonka vuoksi on mahdollista, että sähköpostintarjoaja joko estää nämä viestit tai siirtää ne automaattisesti roskapostiin. Tässä tilanteessa pyydämme teitä tarkistamaan roskapostin ja tarvittaessa muuttamaan sähköpostiasetuksia.

Miksi tilin tiedot pitää vahvistaa?

"Know Your Customer" (KYC) maksuvelvollisuudet edellyttävät Stripen keräävän ja ylläpitävän tietoja kaikista Stripe-tilin omistajista. Nämä vaatimukset tulevat sääntelyviranomaisilta, ja niiden tarkoituksena on estää rahoitusjärjestelmän väärinkäyttö. Voit lukea lisää KYC-vaatimuksista täältä

Onko Stripe turvallinen?

Stripe täyttää maksukorttialan tiukimman sertifiointitason (PCI Service Provider Level 1). Tämän saavuttamiseksi he käyttävät luokkansa parhaita tietoturvatyökaluja ja -käytäntöjä ylläpitääkseen korkeaa turvallisuustasoa. Voit tutustua Stripen turvallisuusluokituksiin ja käytäntöihin tästä

Mistä tiedän mitä tai kenen tietoja pitää vahvistaa?

Jos tietoja pitää vahvistaa, siitä ilmoitetaan kyseisen tiedon kohdalla. Jos liikkeellä on useita omistajia tai johtajia, Stripe pyytää vahvistamaan heidän tietonsa erikseen.

Voiko Phorest tehdä vahvistuksen puolestani?

Phorest ei valitettavasti pysty vaikuttamaan vahvistusprosessiin tai Stripen asettamiin vaatimuksiin. Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman paljon tietoa Stripen vaatimuksista ja tilin vahvistamiseen liittyvistä osa-alueista. Phorestilla ei kuitenkaan ole pääsyä samoihin tietoihin kuin Stripellä, jonka vuoksi suosittelemme olemaan yhteydessä Stripeen, jos tarvitset lisätietoa esimerkiksi tilisi tilanteesta, vahvistuksesta, tai vahvistuksen epäonnistumisesta.

Mitä tapahtuu, jos en vahvista tiliäni pyydetyn ajan sisällä?

Jos et vahvista tiliä Stripen ilmoittamaan päivämäärään mennessä, tili rajoitetaan eli maksujen käsittely ja tilitykset keskeytetään kunnes tili käydään vahvistamassa. Jos tilisi on rajoitettu, Phorest-järjestelmän PhorestPay-sivu näyttää tältä:

PhorestPay tärkeät tiedot (2).png

Painamalla Viimeistele tiedot -painiketta pääset Stripe-välilehdelle, jonka kautta voit vahvistaa tilin tiedot.