Miten luon ja otan käyttöön uuden verokannan?

Tässä artikkelissa näytetään, miten uusi verokanta luodaan ja kuinka voit soveltaa sitä palveluihin ja/tai tuotteisiin.

Uuden verokannan luominen

Mene kohtaan Hallinta > Asetukset > Talous > Veroluokat.

Valitse joko Palvelu tai Tuote riippuen siitä, minkä tyyppisen verokannan haluat luoda.

Klikkaa +Lisää aloittaaksesi uuden verokannan luomisen, syötä veron nimi ja prosentti, ja klikkaa sitten Tallenna muutokset lopettaaksesi.

Uusi verokanta on luotu, ja voit soveltaa sitä palveluihisi/tuotteisiisi.

Uuden verokannan soveltaminen palveluun/tuotteeseen ei muuta verokantaa aiemmille myynneille, jotka ovat jo tapahtuneet. Se koskee vain uusia myyntejä jotka käsitellään sen jälkeen, kun verokanta on otettu käyttöön.

Verokannan soveltaminen palveluihin

Mene kohtaan Hallinta > Palvelut > Etsi ja klikkaa palvelun nimeä > Lisäasetukset, sitten ota käyttöön uusi verokanta ja klikkaa Tallenna.

Useita toimipisteitä Phorestissa?

Jos sinulla on useita toimipisteitä Phorestissa, verokannat sovelletaan palveluihin kerran jokaista toimipistettä kohden. Sinun tulee klikata Toimipisteet-välilehteä, sitten sijainnin nimeä, ennen kuin siirryt Lisäasetukset -osioon soveltaaksesi verokantaa.

Verokannan soveltaminen tuotteisiin

Mene kohtaan Hallinta > Varasto> Klikkaa tuotetta muokataksesi sitä > Käytä ALV-pudotusvalikkoa kohdassa Varasto ja hinnoittelu valitaksesi uuden verokannan > Klikkaa Tallenna muutokset lopettaaksesi.

Verokannan soveltaminen kategoriaan

Jos haluat soveltaa uutta verokantaa palvelu- tai tuotekategoriaan, tutustu tähän oppaaseen saadaksesi lisätietoja.