Kuinka valita veroluokka palveluille tai tuotteille?

Tämä artikkeli kertoo, kuinka voit valita veroluokan kaikille haluamillesi tuotteille ja palveluille.

Mene Hallinta > Asetukset > Talous > Veroluokat

Talous - Veroluokat.png

Valitse Palvelu tai Tuote sen mukaan, minkä tyyppisen veron haluat asettaa.

Verokannat välilehdet.png

Klikkaa Lisää kategoriaan jos olet lisäämässä palveluveroa, tai Lisää tuotemerkkiin jos olet lisäämässä tuoteveroa.

Verokannat Lisää kategoriaan.png

Jos sinun täytyy luoda uusi veroluokka, klikkaa tästä ohjeeseen.

Valitse kategoria, johon haluat soveltaa verokantaa, tai valitse sovelletaanko sitä Kaikkiin kategorioihin > Valitse verokanta > paina Käytä

Lisää verokanta, kaikki kategoriat.png

Huomio: Jos sinun täytyy soveltaa veroa vain joihinkin kategorioihin, sinun on toistettava tämä vaihe yksitellen kullekin sovellettavalle kategorialle.

Miten tämä vaikuttaa myynteihin?

Uusi verokanta koskee vain verokannan muutoksen jälkeen tapahtuvia myyntitapahtumia. Tätä edeltäneissä myynneissä säilytetään edelleen myyntihetkellä sovellettu verokanta.

Mitä tapahtuu arkistoiduille palveluille/tuotteille?

Myös arkistoitujen palveluiden/tuotteiden verokanta päivitetään, kun päivität verokannat.