Kuinka maksan asiakkaan tilin erääntyneen saldon?

Tämä artikkeli näyttää, kuinka käsitellä asiakas, jonka on maksettava takaisin tilinsä erääntynyt saldo siinä tapauksessa, että hän on velkaa yritykselle.

Kuinka asiakkaalla voi olla erääntynyt saldo?

Kun käsittelet asiakkaan maksua, voit valita maksutyypiksi Tili-vaihtoehdon. Jos teet tämän ja asiakas ei ole tallettanut rahaa asiakaskortilleen, asiakkaan tilille alkaa kertyä erääntynyttä saldoa.

Näyttökuva 2023-10-27 084323.png

Voit tarkastella saldoa siirtymällä kohtaan Asiakkaat, avaamalla asiakaskortin ja klikkaamalla Lompakko

Erääntyneen saldon maksaminen

Jos asiakkaalla on erääntynyttä saldoa, saat ilmoituksen Osto-näytössä, kun siirryt käsittelemään asiakkaan maksua.

Näyttökuva 2023-10-27 084741.png

Maksaaksesi saldon, paina ** maksamatta -painiketta.

Näyttökuva 2023-10-27 084900.png

Klikkaa sitten Maksa tilin loppusumma

Näyttökuva 2023-10-27 085019.png

Kun laskin tulee näkyviin, syötä summa, jonka asiakas haluaa maksaa erääntyvästä saldosta pois.

Näyttökuva 2023-10-27 085234.png

Suorita nyt maksu normaalisti valitsemalla oikea maksutapa.

Seuraavan kerran kun tämä asiakas menee maksamaan, näet saman ponnahdusikkunan kuin yllä, jos hänellä on vielä maksettavaa saldoa. Jos heidän tilinsä on kuitenkin tyhjennetty, et näe jatkossa ponnahdusikkunoita.