Kuinka palautan maksun verkkokaupasta ostetusta tuotteesta?

Tämä artikkeli kertoo, kuinka voit palauttaa maksun asiakkaalle joka osti tuotteen verkkokaupastasi.

Aloita etsimällä maksutapahtuman alkuperäinen päivämäärä. Aloita menemällä Hallinta > Verkkokauppa > Tilaukset, sitten klikkaa tilausnumeroa.

Näet verkkokauppa tilauksen ostopäivän näytöllä.

Seuraavaksi mene Hallinta > Kassa. Klikkaamalla kalenterin kuvaa näytön yläosassa voit valita tilauksen ostopäivän.

Voit myös syöttää asiakkaan nimen ja käyttää muita suodattimia helpottamaan tilauksen löytämistä.

Kun löysit haluamasi tilauksen, klikkaa sitä kerran ja sitten klikkaa Kumoa.

Kirjoita palautukselle selitys, esim. "asiakas ei halua enää tuotetta", ja klikkaa OK

Maksutapahtuma palautetaan nyt ja asiakas saa rahanpalautuksen samalle maksukortille, jotä hän käytti tehdessään alkuperäisen oston.

Jos haluat palautta maksun toisella maksutavalla, klikkaa Palautus-painiketta Kumoa-painikkeen sijaan.

Huomio: Palautus yleensä kestää 1-2 arkipäivää mutta joskus viiveitä voi syntyä, jolloin palautus kestää 5-10 arkipäivää pankista riippuen.