Kuinka asiakas voi ostaa sähköisen lahjakortin?

Tämä artikkeli näyttää, miten sähköisen lahjakortin osto etenee asiakkaan näkökulmasta.

Ensimmäiset askeleet!

Ennen kuin voit myydä lahjakortteja verkossa, sinun pitää aktivoida ne Phorest-järjestelmässä. Katso tämä ohje nähdäksesi, miten se tehdään.

Video-ohje (englanniksi)

Asteittaiset ohjeet

Kun olet ottanut sähköiset lahjakortit käyttöön, uusi Osta lahjakortti -painike lisätään nettiajanvaraukseen.

Nettiajanvarauksessa asiakas löytää lahjakorttimyynnin Oman varaushistorian alta.

Kuinka se toimii asiakkaillesi

Asiakkaasi tuodaan alla olevan kuvan mukaiselle lahjakorttisivulle

Tällä sivulla asiakas valitsee haluamansa summan ja haluaako hän lahjakortin lähetettävän omaan sähköpostiinsa vai suoraan lahjakortin saajan sähköpostiin.

Jos hän valitsee Lähetä minulle, asiakas lisää oman sähköpostiosoitteensa ja nimensä.

Jos hän lähettää lahjakortin eri henkilölle, häntä pyydetään lisäämään vielä vastaanottajan sähköpostiosoite. Hän voi halutessaan kirjoittaa myös jonkin viestin lahjakorttiin.

Kun tarvittavat tiedot on lisätty ja asiakas painaa Maksa-painiketta, hän pääsee Yhteenveto-sivulle vahvistamaan, että tiedot ovat oikein. Mikäli tietoja tarvitsee vielä muuttaa, voi hän klikata Muokkaa-painiketta.

Lopuksi painetaan Vahvista tiedot.

Kun kaikki tiedot on vahvistettu oikeiksi, siirrytään maksuvaiheeseen. Tässä vaiheessa lisätään maksukortin tiedot ja sen jälkeen painetaan Maksa

Ruudulle tulee vahvistus maksun onnistumisesta ja sen jälkeen kuitti ja lahjakortti lähetetään automaattisesti valittuihin sähköpostiosoitteisiin.

Lahjakortin ostaneelle asiakkaalle lähtee automaattisesti kuitti ostosta.

Lahjakortti menee sähköpostitse vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen.

Kuinka se toimii sinulle

Myynti näkyy teillä Phorest-järjestelmässänne lahjakortin ostajan nimellä.

Lahjakortti löytyy Hallinnan Lahjakortit-osiosta, aivan kuten liikkeessä myydyt lahjakortitkin. Sen numerosarja on pidempi (8 numeroa) kuin ne automaattiset numerosarjat liikkeessä myytäville lahjakorteille, joten ne erottaa helposti listasta.

Sähköisten lahjakorttien myynti on eritelty muista lahjakorttimyynneistä uusissa raporteissa Hallinta > Raportit osiossa