Kuinka muokkaan maksettua myyntitapahtumaa?

Tämä artikkeli kertoo kuinka voit muokata palvelua, tuotetta, työntekijää, hintaa tai maksutapaa jota käytettiin aikaisemmassa myyntitapahtumassa.

Mene Hallinta > Kassa, sitten käytä näytön ylhäällä olevia hakukenttiä apuna löytääksesi haluamasi myyntitapahtuma. Kun löydät oikean myyntitapahtuman, klikkaa sitä kerran ja sitten klikkaa Muokkaa

Sinut siirretään Osto-näytölle, jossa voit tehdä haluamasi muutokset myyntiin.

Klikkaa osiota jota haluat muokata. Jos esimerkiksi haluat muokata palvelua joka myytiin, klikkaa palvelun nimeä. Jos haluat muokata hintaa, klikkaa hintaa, jne.

Jos teet hinnanmuutoksen, jonka seurauksena kokonaismyyntihinta on pienempi kuin alun perin maksettu summa, jäljellä oleva summa lasketaan automaattisesti Vaihtorahaksi ja se palautetaan käteisenä.

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, klikkaa Maksa ja suorita maksutapahtuma normaaliin tapaan.

Huomio: Voit vaihtaa asiakkaan nimen klikkaamalla X painiketta heidän nimensä vierestä ja sitten syöttämällä uuden asiakkaan nimen.

Maksutavan muokkaus

Voit muokata maksutapahtumassa käytettyä maksutapaa klikkaamalla Maksa-painiketta.

Näyttökuva 2023-10-04 152555.png

Jos haluat syöttää koko summan toiselle maksutavalle, klikkaa maksutavan nimeä

Esimerkki: maksutapahtumassa on käytetty maksutapaa Käteinen. Se halutaan vaihtaa maksutavaksi Pankkikortti. Klikkaa sinistä Pankkikortti-painiketta, jolloin summa siirtyy uudelle maksutavalle.

Näyttökuva 2023-10-04 152721.png

Saat näytölle ilmoituksen, jossa sinua pyydetään varmistamaan että haluat tyhjentää muut maksutavat. Klikkaa Kyllä

Näyttökuva 2023-10-04 152903.png

Tämän jälkeen summa siirtyy uudelle maksutavalle. Käsittele maksutavan muutos painamalla Maksa

Kahden eri maksutavan käyttäminen

Jos haluat merkitä maksun maksetuksi kahdella eri maksutavalla, käytä maksutapojen vieressä olevaa Laskin-kuvaketta jakaaksesi maksun eri maksutavoille.

Näyttökuva 2023-10-04 153355.png

Syötä ensin haluamasi summa yhdelle maksutavalle Laskin-kuvakkeen avulla.

Maksunäytön alaosaan ilmestyy luku Jäljellä-kohtaan. Syötä jäljellä oleva summa toiselle maksutavalle.

Näyttökuva 2023-10-04 153518.png

Kun koko summa on lisätty maksutavoille, Maksa-painike aktivoituu ja voit suorittaa maksutapahtuman muutoksen.

Näyttökuva 2023-10-04 153808.png

Työntekijän vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa palvelun/myynnin suorittanutta tekijää, klikkaa ensin tekijän nimeä ja valitse sitten uusi tekijä

Käsittele tekemäsi muutos klikkaamalla Maksa