Kuinka tehdä inventaario Phorest Go -sovelluksella?

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit luoda ja lähettää inventaarion Apple- tai Android-laitteella käyttäen Phorest Go -sovellusta.

Etsitkö työpöytäversiota?

Jos haluat tehdä inventaarion Phorest-järjestelmässä tietokoneellasi, katso tämä ohje.

Video-ohje (englanniksi)

Huom. Inventaario-toiminto on tuotteiden kappalemäärien merkitsemistä varten. Mikäli sinun tarvitsee muokata tuotteiden muita tietoja (esim. hintaa) voit tehdä sen täällä: Hallinta > Varasto.

Asteittainen ohje

Tehdäksesi inventaarion puhelimellasi/iPadillasi, mene Phorest Go -sovellukseen ja avaa valikko vasemmasta yläreunasta > valitse Inventaario.

Voit nyt valita haluatko tehdä uuden inventaarion vai haluatko jatkaa aiemmin aloittamaasi inventaariota.

Kun aloitat kokonaan uuden inventaarion, voit nimetä sen niin että tunnistat myöhemmin mikä inventaario on ollut kyseessä. Voit myös valita haluatko tehdä inventaarion vain myyntituotevarastollesi vai myös käyttötuotteille ja/tai väreille.

Valitse sen jälkeen minkä tuotemerkkien tuotteet haluat laskea ja paina Aloita inventaarioIMG_7657.PNG

Jos tuotteissa on viivakoodit, voit lukea ne puhelimesi kameralla.

Jos viivakoodia ei ole, voit painaa oikeassa yläkulmassa olevaa 🔍 painiketta ja etsiä tuotteen nimellä.

Kun tuote on löytynyt, voit lisätä määrän kuinka paljon niitä on varastossa.

Sen jälkeen voit laskea seuraavan tuotteen. Äskettäin laskettu kohta näyttää sinulle viimeksi laskemasi tuotteet ja niille laitetut varastomäärät. Jos sinun tarvitsee korjata äsken laskemasi tuotteen määrää, voit vain painaa tuotetta ja muokata sitä.

Inventaarion keskeyttäminen

Voit tarvittaessa jättää inventaarion kesken ja jatkaa sitä myöhemmin painamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa Jätä kesken -painiketta

Sinulta varmistetaan haluatko jättää inventaarion kesken. Voit jatkaa sitä myöhemmin.

Inventaarion lopettaminen

Kun olet saanut inventaarion valmiiksi, paina Tarkastele inventaariota.

Näet mitkä tuotteet on laskettu ja mitkä ovat vielä laskematta. Voit lisätä muistiinpanoja inventaarioon liittyen painamalla viesti kuvaketta oikeassa yläkulmassa.

Paina lopuksi Inventaario valmis

HUOM! Tämän jälkeen inventaario tulee vielä tallentaa tietokoneella menemällä Hallinta - Inventaariot. Klikkaa kerran tekemääsi inventaariota ja paina ruudun alareunasta Tallenna inventaario. Sen jälkeen tuotteiden varastomäärät päivittyvät inventaarion mukaisesti.

Raportit

Kun inventaario on tallennettu ja otettu käyttöön, voit ottaa tarvitsemasi varastoraportit. Löydät raportit täältä:
Hallinta > Raportit > Katso kaikki raportit > Tuotteet

Inventaarioluettelo
Näyttää tuotteet, niiden tämänhetkiset määrät varastossa ja hinnat.

Varaston arvo
Näyttää tuotteiden määrät, osto- ja myyntihinnat ja varaston arvon. Raportin voi ottaa haluamaltaan päivältä.

Varaston täsmäytys (löytyy myös kohdasta Hallinta > Inventaariot > Täsmäytys-painike)
Kertoo eron varaston tilanteessa ennen inventaariota ja inventaarion jälkeen.