Kuinka lasken kassan joka ilta? (Päivän lopetus / Päiväraportti)

Joka ilta ennen kun menet kotiin, sinun tulisi laskea kassa Phorestissa varmistaaksesi että kaikki myynnit ja ansaitut rahat on laskettu. Jos käteinen ja korttimaksut eivät täsmää, sinun tulisi korjata virheet Kassa -osiossa ennen kun lopetat, muuten raportit ja summat eivät täsmää.

Päiväraportti:

Klikkaa Päiväraportti painiketta Hallinta osiossa.

Paina alareunassa näkyvää oranssia Laske kassa painiketta.

Sinulle avautuu näkymä, jossa näkyvät kaikki maksutavat ja niiden oikealla puolella kaksi saraketta: Todellinen ja odotettu

- Odotettu kohdassa on järjestelmän, päivän myyntien perusteella, laskemat summat.

- Todellinen kohtaan tulee itse laskemasi summat. Paina maksutapa painiketta ja lisää laskemasi summa. Korttimaksujen summan saat kun otat maksupäätteestä päivän päätös raportin. Seuraa maksupäätteen omia ohjeita sen ottamiseen.

Huom. Käteisessä on mukana kaikki käteinen, myös mahdollinen pohjakassa.

Kun olet käynyt maksutavat läpi, näet lopussa yhteensä summan. Summa näkyy vihreänä kun odotettu ja todellinen summa täsmäävät.

Voit vielä jättää pohjakassan seuraavaa päivää varten tai laittaa siihen 0, jos ette pidä pohjakassaa.

Muistiinpanot kohtaan voit vielä kirjoittaa muistiinpanon, esimerkiksi kuka laski kassan.

Paina lopuksi Tallenna.

Päiväraportti tulee näytölle automaattisesti. Voit tulostaa tämän kuitti- tai A4-tulostimella tai tallentaa PDF -tiedostona tietokoneelle.

Huom. Jos et ole tehnyt päiväraporttia päivän päätteeksi järjestelmä tekee sen automaattisesti keskiyöllä. Voit kyllä jälkeenpäin muokata sitä, jos esim. lasket kassan aina seuraavana aamuna.

Toinen versio päiväraportista:

Jos haluat käyttää päiväraporttia, jossa kassanlasku ei tapahdu automaattisesti vaan suljet kassan  aina itse joka päivä, niin mene Hallinta - Asetukset - Yleisasetukset, ja valitse 'Käytä kehittyneempää kassaraporttia'

Kassan sulkeminen ja kassan lasku Phorestissa:

Mene Hallinta -> Päiväraportti

Paina Pysäytä ruudun vasemmasta alalaidasta

Ruudulle ilmestyy ”Vahvistus – Haluatko sulkea kassan ja ottaa päiväraportin?” -> Paina Kyllä

Ruudulle ilmestyy “Vahvistus – Haluatko laskea kassan?” -> Paina Kyllä

Kassan laskenta: Käy läpi kaikki maksutavat (Käteinen, Luottokortti...) ja syötä summat. Kohdasta Erotus näet, täsmäävätkö luvut.

Kun olet laskenut summat, laita pohjakassa kohtaan summa, jonka haluat jättää pohjakassaksi. Jos et halua jättää pohjakassaa laita siihen 0.

Kun olet valmis, klikkaa Tallenna ruudun oikeasta alalaidasta

Halutessanne voitte tulostaa päiväraportin kuittitulostimella tai printterillä A4:lle ruudun vasemmasta alareunasta. Muussa tapauksessa klikkaa lopuksi ”Sulje”.

Voit tarkastella aikaisempia päiväraportteja kohdasta Hallinta -> Päiväraportti -> Tarkastele.