Työvuorojen luominen ja muokkaaminen

Tämä artikkeli näyttää, kuinka voit luoda työaikataulun henkilöstön jäsenelle Vuorolistat-näytössä.

Löydät vuorolistat kun menet Phorest-järjestelmässä Hallinta > Vuorolistat.

Työvuoron avaaminen

Vuorolistat-osiossa näet vasemmassa reunassa kaikki tekijät listattuna. Jokaisen nimen vieressä on kyseisen tekijän viikon työvuorot.

Jos haluat katsoa kuukausinäkymää, saat sen auki klikkaamalla haluamasi tekijän nimeä.

Kun haluat lisätä uuden työpäivän tai muokata olemassa olevaa työpäivää, klikkaa sitä päivää jota haluat muokata.

Valitse sitten onko kyseessä Työvuoro vai Vapaa.

Jos kyseessä on työpäivä, valitse aloitus- ja lopetusaika.

Jos haluat toistaa työpäivää useammalle päivälle, klikkaa Toista työvuoroa ja sen jälkeen valitse haluamasi viikonpäivät. Voit valita haluatko vuorojen toistuvan joka viikolle vai esimerkiksi joka toiselle viikolle.

Valitse vielä toiston päättymispäivä eli kuinka pitkälle ajalle haluat toistaa samoja työaikoja. Paina lopuksi Tallenna.
Huom! Asiakkaat voivat varata netistä aikoja niin pitkälle kun avaat vuorolistat.

Vapaapäivien ja lomien merkitseminen

Kun haluat lisätä vapaapäivän, valitse työvuoron sijaan Vapaa. Valitse sitten vapaan tyyppi (esimerkiksi Loma). Jos valitset Muokattu vaihtoehdon, voit kirjoittaa erillisen selityksen vapaalle.

Voit toistaa vapaapäiviä samalla tavalla kun työvuoroja.

Työvuoron tai vapaan poistaminen

Klikkaa kalenterissa päivää, jolta haluat poistaa työvuoron tai loman, ja sen jälkeen paina Poista.

Valitse vielä haluatko poistaa vain tämän yhden päivän vai haluatko poistaa esimerkiksi koko viikon työvuorot ja lomat.