Miksi suoritettu ajanvaraus jää keltaiseksi/harmaaksi maksun jälkeen?

Tämä artikkeli kertoo, miksi jotkin ajanvaraukset pysyvät keltaisina (kirjattu sisään) tai harmaina (No-show) sen jälkeen, kun kyseisen varauksen maksu on käsitelty.

Jos ajanvaraus on jäänyt harmaaksi tai keltaiseksi ajanvarauskalenteriin, vaikka asiakas maksoi käyntinsä, johtuu usein siitä että ajanvaraus on eri palveluun kuin mikä on lopulta maksettu.

Jos klikkaat varausta kalenterissa, klikkaat Maksa-painiketta ja poistat sitten palvelun ajanvarauksesta Osto-näytössä x-painikkeella, palvelun yhteys ajanvaraukseen katkeaa ja se käsitellään erillisenä tapahtumana, jolloin tapaaminen jää kesken kalenterissasi.

Tässä on ohjeet siihen, kuinka tämä voidaan välttää:

Palvelun vaihtaminen Ajanvarauskalenterissa

Avaa ajanvaraus muokataksesi sitä.

Avaa palvelu jonka haluat vaihtaa > Klikkaa palvelun nimeä > Valitse palvelukategoria > Valitse uusi palvelu.

Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, paina Maksa siirtyäksesi maksun suorittamiseen.

Palvelun vaihtaminen Osto-näytössä

Voit muokata ajanvarauksen palvelua suoraan Osto-näytössä.

Avaa ajanvaraus ja klikkaa Maksa.

Klikkaa sitten sen palvelun nimeä, jonka haluat vaihtaa.

Valitse palvelukategoria > Valitse uusi palvelu > Klikkaa Maksa siirtyäksesi maksun suorittamiseen.

On tärkeää, että tämän näytön x-merkkiä ei paineta kohteen poistamiseksi. Muuten ajanvarauksen ja tämän tapahtuman välinen yhteys katkeaa.

Ajanvaraus on jo maksettu ja yhteys katkennut?

Jos olet jo käsitellyt maksun ja ajanvaraus on tällä hetkellä keltainen tai harmaa, siirry kohtaan Hallinta > Kassa.

Valitse maksettu tapahtuma ja klikkaa Kumoa/Mitätöi-painiketta.

Kassa - Mitätöi.png

Syötä syy maksun mitätöimiseen ja paina Mitätöi myynti.

Mitätöinti - Syy.png

Kun olet mitätöinyt myynnin, palaa Ajanvaraukset-näyttöön ja käsittele maksu uudelleen.

Käytössä PhorestPay-maksupääte?

Jos kumoat maksun, joka on alun perin käsitelty PhorestPay-maksupäätteellä, ja kumoat maksun samana päivänä kuin alkuperäinen tapahtuma, maksettu summa tullaan palauttamaan välittömästi asiakkaalle kumoamisen jälkeen. Tämän jälkeen voit käsitellä maksun uudelleen. Huomaathan, että käsitelläksesi maksun uudelleen PhorestPay-maksupäätteellä, maksukortti tulee näyttää uudestaan päätteeseen jotta veloitus voidaan tehdä.

Jos kumoat maksun seuraavana päivänä (tai myöhemmin), voi kumotun myynnin summa saapua asiakkaan tilille 5-10 arkipäivän kuluessa (pankista riippuen).