Ajanvarauksen jääminen harmaaksi maksun jälkeen

Tämä artikkeli kertoo, miksi jotkin ajanvaraukset pysyvät keltaisina (kirjattu sisään) tai harmaina (No show) sen jälkeen, kun kyseisen varauksen maksu on käsitelty.

Jos ajanvaraus on jäänyt harmaaksi tai keltaiseksi ajanvarauskalenteriin, vaikka asiakas maksoi käyntinsä, johtuu usein siitä että ajanvaraus on eri palveluun kuin mikä on lopulta maksettu.

Jos klikkaat varausta kalenterissa, klikkaat Maksa ja poistat sitten palvelun ajanvarauksesta Osto-näytössä X-painikkeella, palvelun yhteys ajanvaraukseen katkeaa ja se käsitellään erillisenä tapahtumana, jolloin tapaaminen jää kesken kalenterissasi

Asiakas on esimerkiksi voinut varata "Lyhyiden hiusten leikkauksen" ja paikan päällä sitten huomataan että hänelle tarvitseekin tehdä "Puolipitkien hiusten leikkaus ja värjäys".

Mikäli palvelu muutetaan niin että kassanäkymässä painetaan palvelun perässä olevaa ruksia (eli poistetaan palvelu) ja lisätään Palvelut-painikkeesta uusi palvelu tilalle, jättää se ajanvarauksen harmaaksi.

Tässä on vinkit siihen, kuinka tämä voidaan välttää:

Muuta palvelu suoraan ajanvarauskalenterissa

Jos sinun on muutettava varauksen palvelua, tuplaklikkaa varausta muokataksesi sitä.

Klikkaa kerran muutettavan palvelun nimeä > Valitse palvelukategoria > klikkaa uutta palvelua.

Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, paina Maksa jatkaaksesi maksuvaiheeseen.

Muuta palvelu Osto-näytössä

Voit halutessasi muokata varauksen palvelua suoraan Osto-näytössä.

Klikkaa ajanvarausta ja paina Maksa

Klikkaa kerran sen palvelun nimeä, jonka haluat muuttaa. Huomaat, että luettelo palvelukategorioista tulee näkyviin, kun klikkaat palvelun nimeä.

Valitse palvelukategoria > valitse uusi palvelu > klikkaa Maksa jatkaaksesi maksuvaiheeseen.

Kuvaesimerkki siitä, miten palvelu tulee vaihtaa kassanäkymässä

1. Klikkaa vaihdettavan palvelun nimeä

2. Saat näkyviin kaikki palvelukategoriat, joista voit valita oikean kategorian

3. Valitse uusi palvelu

Kuinka keltaiseksi tai harmaaksi jääneen ajanvarauksen voi korjata maksun jälkeen?

Jos olet jo merkinnyt maksun ja tapaaminen on väriltään keltainen tai harmaa, siirry kohtaan Hallinta > Kassa. Klikkaa maksutapahtumaa kerran ja paina Kumoa / Mitätöi

Tämä kumoaa jo tehdyn maksun. Palaa tämän jälkeen Ajanvaraukset-osioon ja mene maksamaan varaus uudelleen

Käytössä PhorestPay-maksupääte?

Jos kumoat maksun, joka on alun perin käsitelty PhorestPay-maksupäätteellä, ja kumoat maksun samana päivänä kuin alkuperäinen tapahtuma, maksettu summa tullaan palauttamaan välittömästi asiakkaalle kumoamisen jälkeen. Tämän jälkeen voit käsitellä maksun uudelleen.

Jos kumoat maksun seuraavana päivänä (tai myöhemmin), voi kumotun myynnin summa saapua asiakkaan tilille 5-10 arkipäivän kuluessa (pankista riippuen).