Tämä artikkeli näyttää asteittain, kuinka voit luoda sähköpostikampanjan.

Viestipohjat

Päästäksesi markkinointisähköpostin luomiseen, mene Phorest-järjestelmän Markkinointi -osioon ja klikkaa kohtaa Kirjoita sähköposti

Tämä avaa uuden sivun, jolla on kaksi välilehteä:

• Sähköpostipohjat
  • Lähetetyt viestipohjat

Sivun vasemmassa reunassa on kategorioittain valmiita kustomoitavia viestipohjia, joita voit hyödyntää kampanjan tekoon. Nimeä kampanja sivun yläreunassa olevasta Uudelleennimeä -painikkeesta. Sitten valitse haluamasi viestipohja, tai klikkaa Luo tyhjä sähköposti luodaksesi kokonaan uuden pohjan.

Kun valitsee valmiin viestipohjan, näytölle avautuu esikatselunäkymä. Tässä näkymässä voi tarkistaa, miltä sähköpostiviesti tulee näyttämään sekä tietokoneella, että mobiililaitteella avattuna. Klikkaa Käytä sähköpostipohjaa.

Jos valitsit Luo tyhjä sähköposti, näytölle avautuu tyhjät tekstikentät: sähköpostin aihe sekä viestin runko.

Valmiin viestipohjan käyttö

Sähköpostin aihetta (otsikko) voi personoida esimerkiksi lisäämällä emojin.N_ytt_kuva_2023-03-24_112919.png

Klikkaamalla viestipohjaa pääset muokkaamaan kyseisen osion sisältöä.

Esimerkiksi kuvaa klikkaamalla sivun oikeaan reunaan ilmestyy valikko, josta pääsee muokkaamaan kuvaa, kuvan kokoa, välejä, kulmien terävyyttä, keskitystä ja linkkiä.

Uuden osion voit lisätä valitsemalla jonkin vaihtoehdoista, jotka on luokiteltu oikeassa reunassa olevassa valikossa.

Esimerkiksi valitsemalla kohdan Kuva & Teksti, aukeaa valikkoon useita vaihtoehtoja joista voit valita haluamasi asettelun.

Asettelun valitsemalla viestiin ilmestyy uusi osio, johon saa lisättyä haluamansa sisällön (tässä tapauksessa haluamansa kuvan ja tekstiä).

Voit siirtää osiota joko tarttumalla hiirellä kiinni laatikon vasemmalla sivulla sijaitsevaan neliosaiseen nuolisymboliin, tai klikkaamalla ylös ja alas osoittavia nuolia jotka sijaitsevat laatikon vasemmassa alakulmassa.

Voit myös luoda osiosta kopion klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa paperiarkki-kuvaketta, tai poistaa osion klikkaamalla roskakori-kuvaketta

Kuvan voi joko valita Ilmaiset kuvat -kirjastosta etsimällä sopivan kuvan, tai lataamalla kuvan omalta tietokoneelta Omat kuvani -välilehden kautta. Vaihtoehtoja ovat lisäksi Portfolio ja Tuotteet.

Jokaiseen sähköpostiin on tärkeää lisätä Painike. Tällöin asiakas pääsee suoraan sähköpostista esimerkiksi nettiajanvaraukseen, ostamaan sähköisen lahjakortin, tai jopa varaamaan tiettyä palvelua tai palvelua tietyltä henkilöstön jäseneltä. Tätä voi hyödyntää esimerkiksi uuden palvelun tai työntekijän markkinointiin.

Kun sähköpostin sisältö on valmis, klikkaa Sähköpostin esikatselu

Näytölle tulee jälleen esikatseluikkuna, josta näet miltä viesti tulee näyttämään tietokoneella ja mobiililaitteella avattuna. Tässä vaiheessa voit esimerkiksi Lähettää testin tai siirtyä Valitsemaan vastaanottajia. Jos haluat tehdä viestiin muutoksia, paina Takaisin

Uuden viestipohjan käyttö

Jos valitsit vaihtoehdon Luo tyhjä sähköposti, pääset luomaan sähköpostin alusta alkaen itse.

Saat lisättyä haluamiasi elementtejä viestiin klikkaamalla sivun oikeassa reunassa olevia kohtia.

Jos haluat lisätä esimerkiksi kuvan, klikkaa Kuva ja valitse sitten haluamasi asettelu kuvalle (1 kuva, 2 kuvaa vierekkäin, 3 kuvaa vierekkäin).  Sama prosessi pätee myös kohtiin Tekstilaatikko ja Kuva & Teksti

Tekstin ja kuvien lisäksi sisältöä voi lisätä myös painikkeen ja videon muodossa.

Painikkeen avulla asiakas pääsee suoraan sähköpostista esimerkiksi nettiajanvaraukseen, ostamaan sähköisen lahjakortin, tai jopa varaamaan tiettyä palvelua tai palvelua tietyltä henkilöstön jäseneltä. Tätä voi hyödyntää esimerkiksi uuden palvelun tai työntekijän markkinointiin.

Jakaja tarkoittaa viivaa, joka yleensä sijoitetaan viestissä kahden kappaleen tai osion väliin. Jakaja selkeyttää viestin rakennetta ja helpottaa viestin lukemista varsinkin silloin, jos viesti on hieman pidempi (esim. kuukauden uutiskirje).

Vastaanottajien valinta

Vastaanottajaksi voi joko valita kaikki asiakkaat, valita asiakkaat manuaalisesti, tai valita jonkin tietyn asiakasryhmän. Alla on esimerkki siitä, mitä asiakasryhmiä voi valita.

Järjestelmä laskee automaattisesti asiakkaiden määrän ja kertoo myös, jos joukossa on sellaisia asiakkaita, joiden tiedoissa ei ole sähköpostiosoitetta. Tällaisia asiakkaita varten järjestelmä tarjoaa vaihtoehtoa lähettää heille viestin tekstiviestinä sähköpostin sijaan. Kun valitsee painikkeesta Kyllä, näille asiakkaille lähetetään tekstiviestitse linkki sähköpostin sisältöön. Näin voi tavoittaa suuremman yleisön.

Huomaathan, että voit myös muokata lähetettävää tekstiviestiä halutessasi.

Kampanjan voi ajastaa lähtemään asiakkaille tiettynä päivänä ja tiettyyn kellonaikaan.

Lopuksi: Jos kampanja lähetetään heti, klikataan Lähetä kampanja. Jos kampanja halutaan lähetettävän myöhemmin, klikataan Ajasta kampanja myöhemmäksi