Kuinka määritän mihin palveluihin työntekijän voi varata?

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten määrität mihin palveluihin työntekijän voi varata.

Phorestin avulla voit säätää henkilökunnan pätevyyttä palveluihin joko muokkaamalla itse palvelua tai päivittämällä työntekijän profiilia.

Päivittäminen palvelusta

Mene Hallinta > Palvelut > klikkaa palvelun nimeä, jota haluat muokata > Henkilöstö.

Täältä voit määrittää Pätevä-valikon avulla, voidaanko henkilöstön jäsentä varata tähän palveluun vai ei.

Henkilöstö pätevyydet.png

Etkö näe Pätevä-vaihtoehtoa?

Jos sinulla on useita toimipisteitä Phorestissa ja pääsy Ketjun hakemistoon, et näe tätä vaihtoehtoa ja sinun tulee päivittää henkilöstön pätevyys henkilöstön jäsenen profiilista (ohjeet alla).

Päivittäminen henkilöstöprofiilista

Valitse Hallinta > Henkilöstö, ja klikkaa työntekijän nimeä avataksesi hänen henkilöstöprofiilinsa.

Paina ylhäällä olevaa Palvelut-välilehteä ja aloita palveluiden määrittäminen painamalla Valitse palvelut -painiketta.

Henkilöstö määritä palvelut.png

Valitse ensin palvelukategoriat, joiden palvelut haluat lisätä työntekijälle. Paina lopuksi Valmis.

Henkilöstö palvelut kategoriat.png

Kun palvelut on lisätty, voit valita kategoriakohtaisesti palvelut, joita työntekijä suorittaa. Voit liikkua kategorioiden välillä painamalla sivun vasemmassa reunassa olevia nimiä.

Henkilöstö palvelut valikko.png

Jos työntekijä tekee täsmälleen samoja palveluja kuin toinen työntekijä, voit käyttää Kopioi palvelut henkilöltä valikkoa kopioidaksesi kätevästi pätevyydet toiselta henkilöstön jäseneltä.

Screenshot 2022-10-21 at 15.52.52.png

Kun olet valmis, klikkaa lopuksi Tallenna.

Nettiajanvaraus

Jos haluat estää työntekijän varausmahdollisuuden palvelulle verkossa mutta pitää heidät varattavissa sisäisesti henkilökunnan toimesta, aseta kyseinen palvelu heidän profiilissaan kohtaan Ei

Voit silti tehdä työntekijälle varauksia sisäisesti, mutta saat ilmoituksen jossa huomautetaan "Tämä työntekijä ei ole pätevä palveluun. Haluatko jatkaa?" Klikkaamalla Kyllä hyväksyt ajanvarauksen tekemisen.

Jos haluat piilottaa työntekijän kokonaan nettiajanvarauksesta, klikkaa tästä ohjeeseen miten se tehdään.