Kuinka käsittelen palautuksen? Tai vaihdon?

Palautukset on helppo käsitellä Phorestissa.

Ensin pitää mennä Osto -kohtaan, sen jälkeen lisää asiakkaan nimi ja työntekijä kuten tavallisesti maksettaessakin.

Lisää palautettava tuote, lukemalla esimerkiksi sen viivakoodi. Vaihtoehtoisesti, jos asiakas on ostanut tämän tuotteen aikaisemmin klikkaa Tuotehistoria ja kaikki asiakkaan aiemmin ostetut tuotteet tulevat näkyviin. Valitse tuote, joka palautetaan ja tuplaklikkaa sitä lisääksesi sen ostonäkymään.

Klikkaa Lisää kolumnissa olevaa ratasta ja sen jälkeen valitse pudotusvalikosta Maksun palautus.

Tämä muuttaa Määrän, Hinnan ja Yhteensä summan miinusmerkkisiksi, kertoen että kyseessä on palautus.

Lopuksi valitse maksutapa palautusta varten, käteinen, kortti jne. Paina lopuksi Maksa painiketta palautuksen loppuunviemiseksi.

Kuinka tuotteen vaihto tapahtuu.

Jos asiakas vaihtaa ostamansa tuotteen toiseen tuotteeseen. Seuraa ensin yllä olevia ohjeita palautettavan tuotteen osalta, niin että hinta ja määrä muuttuvat miinusmerkkisiksi. Tämän jälkeen sinun tulee lisätä uusi tuote johon jo ostettu tuote halutaan vaihtaa.

Toisen tuotteen (vaihdettava tuote) pitäisi näkyä miinushintaisena ja toisen (tuote joka vaihdetaan tilalle) normaalina ostona. Näiden erotus näkyy Yhteensä kohdassa.

Jos siinä on miinus, tämä summa tulee palauttaa asiakkaalle, jos ei niin kyseinen summa jää asiakkaalle maksettavaksi.

Paina lopuksi Maksa painiketta ja saat kuitin, josta asiakas näkee erotuksen.

Huom: jos tuotteet ovat saman hintaisia ja yhteensä summa on 0, sinun täytyy silti painaa maksa, jotta tapahtuma rekisteröityy järjestelmään.